GOREĆE DO KRAJA PRVENSTVA: Bivši asovi Partizana i Zvezde SIGURNI su samo u JEDNO!

Autor:

Sport

18.12.2021

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana prvi put posle sedam godina jesenji su prvaci Superlige Srbije, a proslavu ovog uspeha imaće danas (12.55, Arena sport 1 premijum) pred svojim navijačima protiv Kolubare, uz besplatan ulaz.

GOREĆE DO KRAJA PRVENSTVA: Bivši asovi Partizana i Zvezde SIGURNI su samo u JEDNO!

Foto: Starsport

Miloš Jojić i Mirko Ivanić

Crno-beli su imali 20 savršenih kola, gde su remizirali samo s večitim rivalom Crvenom zvezdom (1:1) i Proleterom (0:0), pa prolećni deo sezone čekaju sa plus pet u odnosu na crveno-bele.

ISTI KOLEKTIV

Međutim, daleko od toga da je šampionska trka sa izvesnim krajem. Da nas od februara i dalje očekuje bitka za titulu u razgovoru za Srpski telegraf smatraju i bivši fudbaleri naša dva najveća kluba Ljubinko Drulović i Dragiša Binić. Oni su saglasni da jesenji tron nikako ne može da garantuje i konačno slavlje u maju.

- Partizan ima pet bodova više od Crvene zvezde, ali očekuju nas i dva večita derbija do kraja sezone, sve je moguće na proleće. Partizan je zasluženo jesenji prvak, ali niko ne može da mu garantuje titulu na kraju sezone. Ukoliko žele da budu šampioni, crno-beli moraju da zadrže ovakvu igru u nastavku sezone i da kolektiv ostane na okupu. Pet bodova je lepa prednost, ali imamo tu i one, uslovno rečeno, male utakmice i da li će tu biti kiks, kao što je Radnik došao Zvezdi glave i uzeo joj pet bodova - rekao je član stručnog štaba reprezentacije Srbije za naš list.

Njegovo mišljenje oko neizvesnog šampionata deli i član zlatne generacije tima s Marakane iz 1991. koji veruje u izabranike Dejana Stankovića.

KIKS SE DESI

- Zvezda može da stigne i prestigne Partizan. Nema veze što je izgubila pet bodova neočekivano protiv Radnika, svakome se desi. Dugo je prvenstvo, biće ponovo utakmica protiv timova iz donjeg dela tabele i crveno-belima će to biti test da pokažu da je Radnik bila greška ili loš dan. Takođe, smatram da je nebitno ko će biti domaćin u derbiju u plej-ofu jer je jedino merilo teren - zaključio je proslavljeni as Dragiša Binić.

Kada pogledamo u prošlost, Crvena zvezda je tri puta uspela da stigne Partizan kada su crno-beli prethodno bili najbolji tokom jeseni.

Prvi put se to desilo u sezoni 1952/53, potom 1991/92. i poslednji put u sezoni 2013/14.

S druge strane, "parni valjak" je "pretrčao" večitog rivala dva puta tokom istorije, a prva recka bila je pod komandom sadašnjeg trenera Stanojevića u sezoni 2009/10. Drugi takav potez desio se u sezoni 2016/17, kada je trener bio Marko Nikolić i to je ujedno poslednja titula koja je otišla u Humsku ulicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading