DOKTOR OBELODANIO! Tačan razlog zašto je Aguero MORAO HITNO da prekine karijeru!

Autor:

Sport

16.12.2021

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serhio Aguero je u sredu objavio kraj svoje neverovatne karijere.

DOKTOR OBELODANIO! Tačan razlog zašto je Aguero MORAO HITNO da prekine karijeru!

Foto: Tanjug/AP

Jedan od glavnih kardiologa, koji je pratio Aguera od kako je prvi put osetio srčane probleme 2004.godine, objasnio je zbog čega je Argentinac po svaku cenu morao da donese ovako tešku odluku.

- Aguero ima takav tip aritmije koji, u nekim slučajevima, nažalost može da dovede do prekida rada srca. Takva aritmija se ne može razviti kod 'običnih' ljudi i ona je karakteristična samo za sportiste čije je telo godinama izloženo velikom naporu. Aguero ima mali ožiljak na srcu, kraći od milimetra, koji stvara pomenute aritmije. Mi to možemo da rešimo ugradnjom katetera, on će potpuno normalno živeti, moći će i da se bavi sportom, ali rekreativno. Profesionalni sport je već nešto drugo, to su višesatni napori svakog dana, a za to Aguero nije spreman. Ovo je bila jedina odluka koju je morao da donese, jer je moglo da bude i gore - rekao je doktor Migel Vegas. 

Serhio Aguero je u karijeri nastupao za Independijente, Atletiko Madrid, Mančester Siti i Barselonu.

Postigao je 420 golova i osvojio 21 trofej.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading