ETO KAO PIKSI, PLATINI I ŠUKER: Legendarni napadač na NOVOJ funkciji! (FOTO)

Autor:

Sport

13.12.2021

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni napadač Samjuel Eto minulog vikenda izabran je za novog predsednika Fudbalskog saveza Kameruna.

ETO KAO PIKSI, PLATINI I ŠUKER: Legendarni napadač na NOVOJ funkciji! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP/Starsport

Samjuel Eto i Dragan Stojković Piksi

Nekadašnji špic koji je tokom karijere, između ostalog, branio boje Real Madrida, Barselone, Intera i Čelsija dobio je 43 glasa, dok je odlazeći prvi čovek Saveza Sejdua Mbomboa Nžoj imao 31 glas.

NEVIĐENI NIVO

- Današnji dan pamtiću kao jedan od najponosnijih trenutaka u životu. Duboko sam zahvalan što sam izabran za novog predsednika saveza. Svaki glas predstavlja energiju i ambiciju naše fudbalske porodice da naš voljeni sport podignemo na nivo koji nikada ranije nismo videli. Hajdemo na posao - rekao je čovek koji je sa 56 golova najbolji strelac u istoriji Kameruna.

Osvajač tri Lige šampiona nije jedini proslavljeni fudbaler koji je posle bogate igračke karijere izabran za najvažniju funkciju u svom savezu, a primera ima od Francuske do Balkana. As koji je dostigao najviše moguće zvezde jeste bivši francuski vezista Mišel Platini, koji je od 2007. do 2015. bio predsednik UEFA, a funkciju je napustio zbog korupcije.

IKONE BALKANA

Na mestu predsednika Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore od 2001. do 2005. bio je i sadašnji selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi. Komšiluk takođe može da se pohvali legendom na mestu prvog čoveka saveza, a to je od 2012. do 29. jula ove godine u Hrvatskoj bio Davor Šuker. U septembru, posle samo pet meseci, ostavku na poziciju predsednika FS Grčke dao je Teodoros Zagorakis, koji je na Evropskom prvenstvu 2004. osvojio titulu sa "helenima" i bio najbolji igrač takmičenja.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Savićević i Platini

Svi prolaze, samo Dejo traje! Jedina legenda koja je i dalje predsednik svog saveza je čuveni Dejan Savićević, a on je na mestu prvog čoveka FS Crne Gore od 2004!

Mišel Platini 2007-2015.

Dragan Stojković 2001-2005.

Davor Šuker 2012-2021.

Teodoros Zagorakis  2021*

* Od maja do septembra 2021.

Dejan Savićević 2004-/

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading