GOL U 93. MINUTU DONEO RADOST VEČITIMA: Kako je Šerif pogurao Zvezdu i Partizan ka Ligi šampiona!

Autor:

Sport

08.12.2021

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinoć su odigrane utakmice šestog kola Lige šampina a rezultati i te kako idu na ruku Crvenoj zvezdi, Partizanu ali i ostalim srpskim klubovima.

GOL U 93. MINUTU DONEO RADOST VEČITIMA: Kako je Šerif pogurao Zvezdu i Partizan ka Ligi šampiona!

Foto: Starsport

Miloš Jojić i Mirko Ivanić

Posebnu radost srpskim klubovima doneo je poraz Klub Briža i remi Šahtjora kod kuće.

U pitanju su timovi iz Belgije i Ukrajine, zemljama sa kojima se Srbija bori da u sezoni 2023/24 ima direktnog predstavnika u LŠ.

Naime, Klub Briž je deklasiran od Pari Sen Žermena (4:1) i završio je poslednji u grupi, što znači da više neće doprineti porastu koeficijenta svoje zemlje, dok je Šahtjor i pre ovog kola bio zakucan na dno.

Ono što je takođe uticalo da Srbija nastavi trku za predstavnike u Ligi šampiona je svakako i gol u 93. minutu kada je Šahtjor ostao bez upisane pobede koja bi im donela određene bodove na toj listi, a ovako su remizirali 1:1 sa moldavskim Šerifom i na koeficijent svoje zemlje su dodali samo 0,200 bodova.

Ukrajina trenutno drži to famozno 11. mesto sa 31,600 bodova, dok je Srbija na 12. sa 29,875. 

Belgijanci su iza nas sa 29,800 i poprilično dišu za vratom.

Foto: Printscreen

 

Vest koja takođe raduje srpske klubove je i to da Dinamo iz Kijeva neće igrati na proleće u Evropi, a teško će uspedi da se domogne bodova protiv Benfike u Lisabonu.

Ipak, nije sve tako savršeno. Ono što može da ugrozi Srbiju su tri tima iz Belgije koji "prave problem" srpskom fudbalu.

Antverpen će biti poslednji u grupi Lige Evrope, a kod kuće igraju sa Olimpijakosom. S druge strane, Gent igra protiv Flore i tu može dodatno da zaradi bodova.

Što se tiče Genka, oni u četvrtak čekaju Rapid iz Beča. Ako pobede, mogu da budu i drugi u grupi ispred Dinama, što znači da će na proleće igrati 1/16 finala Lige Evrope, dok će u slučaju poraza okončati takmičenje.

Ono što je jedino u rukama srpskih predstavinika su njihovi predsojeći mečevi koje igraju ovog četvrtka, a koji mogu dodati nove bodove na nacionalnom koeficijentu. 

Crvena zvezda gostuje Bragi i pobedom bi obezbedila plasman u narednu fazu takmičenja, ali i prvo mesto koje bi dodatno donelo određen broj bodova.

Beogradski Partizan igra protiv Anortozisa i samo pobeda bi odvela crno-bele u narednu rundu Lige konferencija,

Sve ovo je jasan pokazatelj da su ispred Crvene zvezde i Partizana jako bitne utakmice, pogotovo što se tiče crveno-belih koji bi prvim mestom u grupi doneli i neke dodatne bodove. Podsetimo, za to im treba pobeda u Bragi ili remi ako Midtjiland ne slavi u Bugarskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO
 

Komentari (0)

Loading