DELIJE I DALJE ŽALE ZA NJIM: Umalo prešao u Zvezdu a sada postaje NAJSKUPLJI FUDBALER U ISTORIJI!

Autor:

Sport

07.12.2021

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbaler Veljko Birmnačević u velikom stilu je okončao prvu sezonu u švedskom fudbalu. Prošlog leta je bio najbolji igrač švedskog Malmea u kvalifikacijama za Ligu šampiona u kojima je ključnim golovima uveo svoj tim u elitno takmičenje, a potom je odigrao jednu od glavnih uloga u osvajanju titule nacionalnog prvaka.

DELIJE I DALJE ŽALE ZA NJIM: Umalo prešao u Zvezdu a sada postaje NAJSKUPLJI FUDBALER U ISTORIJI!

Foto: Starsport

Veljko Birmančević

Birmančević je sa 13 golova i četiri asistencije na 40 utakmica je oduševio švedsku fudbalsku javnost i ostavio toliko dobar utisak da se već spekuliše kako bi posle samo godinu dana mogao da napusti Malme a njegovim putem bi mogao da krene i hrvatski napadač Antonio Čolak. 

- Trenutno se ne zna ko odlazi, a ko ostaje. Ja lično ne znam ništa o mojoj budućnosti. Obojica imamo jaku sezonu iza nas. Jedan od nas, a možda i oba, će otići u jaču ligu. Bilo bi mi čudno ako Čolak ne dobije ponudu iz neke jake lige - rekao je Birmnačević za švedske medije.

 

 

Fudbalski analitičar Hase Bake koji veruje da bi Birmančević mogao da postane rekordna prodaja u istoriji švedskog fudbala.

- Bimančević će Malmeu doneti 100.000.000 kruna (oko 10.000.000 evra) od prodaje. Sa njegovim normalnim razvojem, to su realne cifre - istakako je Bake.

Napomenimo i da je najveća prodaja iz Švedske, do sada, bio transfer Aleksandra Isaka u Borusiju Dortmund za 8.600.000 evra 2016 godina. Pre toga je 15 godina odolevao rekord Zlatana Ibrahimovića koji je iz Malmea otišao u Ajaks za 7.800.000 evra. 

Nekadašnji napadač Njukasla, Fajenorda, Milana, Štutgarta i Viljareala, Danac Jon Dal Tomason, veruje da Srbin može još bolje od ovoga.

- Da, verujem da u njemu postoji prostor za prelazak na viš nivo. On je fantastičlan fudbaler koji je imao određene poteškoće na početku sa aklimatizacijom. Ali to je nešto što se dešava mnogima kada dođu u novu ligu, drugaliju kulturu i različit fudbalski ambijent. Birmančević ima kvalitet koji bi poželeo svaki trener i klub. Postiže golove i kreira ih. Uvek može da smisl neštoi sa loptom na protivničkoj polovini - izjavio je Tomason za švedske medije.

Setimo se, pre nego što se otisnuo u inostranstvo Birmančević je bio na listi želja beogradske Crvene zvezde

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO
 

 

 

 

Komentari (0)

Loading