DOK JEDNOM NE SMRKNE, DRUGOM NE SVANE: Veleobrt u karijeri Luke Jovića! (VIDEO)

Autor:

Sport

06.12.2021

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski napadač Luka Jović je postigao treći gol u dresu Real Madrida, ali partija protiv Real Sosijedada je raspalila maštu fudbalskim navijačima i kritičarima koji smatraju da ovaj meč, ali i povreda Karima Benzeme može biti ključna za preporod srpskog reprezentativca.

DOK JEDNOM NE SMRKNE, DRUGOM NE SVANE: Veleobrt u karijeri Luke Jovića! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Jović strelac protiv Sosijedada

Od kako je stigao na "Santjago Bernabeu" iz Ajntrahta od Jovića se mnogo očekivalo, a izgleda da je upravo to breme bilo jako teško nositi.

Španski mediji su svakodnevno srpskog asa proglašavali za "najveći promašaj", selili ga na pozajmice, u manje klubove na kaljenje, ali Jović se letos vratio u Madrid posle šestomesečne povratničke avanture u Frankfurtu i ubedio Anćelotija da mu ukaže još neku šansu.

Nije bilo lako pored prve zvezde tima Karima Benzeme koji je bio u neverovatnoj formi i Vinisijusa prema kome je Anćeloti od početka naklonjen, ali izgleda da je došlo i Lukinih pet minuta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Ponovo je ušao sa klupe umesto Benzeme i režirao pravi šou, pošto je bio i asistent i strelac u pobedi nad Sosijedadom od 2:0.

Srbin je za desetak minuta uspeo da ubedi fudbalsku javnost da mu opet poveruje.

Zatresao je mrežu rivala lucidnim udarcem glavom posle kornera, a potom je sjajno namestio gol Vinsijusu.

Prošlo je skoro dve godine od prošlog gola našeg asa, a magije nije ni tada nedostajalo...

Bilo je to u februaru prošle godine kada je postavio konačan rezultat protiv Osasune 4:1. Ušao je u igru ušao u 88. minutu umesto Karima Benzeme i uspeo da iskoristi ukazanu priliku.

Sjajno je Valverde proigrao Srbina koji iz prve snažno šutirao levom nogom i postigao drugi pogodak za španskog velikana.

Jović je prvi gol u dresu Real Madrida postigao posle tri meseca od dolaska na "Santjago Bernabeu".

Jović se na terenu našao od 70. minuta meča sa Leganesom, kada je zamenio Karima Benzemu, sačekao je pravi trenutak i konačno pogodio!

U prvom minutu nadoknade, nakon centaršuta Karvahala, mladi srpski napadač se sjajno snašao i udarcem glavom matirao golmana Leganjesa Sorijana. 

Španski mediji su bili jedinstveni u osudi srpskog reprezentativca, ali su se takođe usaglasili oko ocene da je Jović odigrao jednu od najboljih partija u dresu Reala i najavili da bi to moglo postati praksa uz neverovatne statističke podatke.

Sudbina Luke Jovića će se rešavati u narednim nedeljama, a posle mnogih nedfaća koje su ga zadesile u Madridu, vreme je da pokaže da je kalibar za veliki Real!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading