BIO BI TO PARTIZANOV IDEALNI OPROŠTAJ OD NAJVEĆEG: Stadion po Moci, kao ostali VELIKANI!

Autor: Veljko PETROVIĆ

Sport

06.12.2021

06:45

Fudbalski klub Partizan, Grobari i ostali ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu u Srbiji ostali su tužnih lica kada je u petak stigla informacija da je preminuo Momčilo Moca Vukotić. Najveća legenda crno-belih biće sahranjena sutra u 14 časova na Topčiderskom groblju, a komemoracija će biti održana istog dana od 11 časova u Skupštini grada Beograda.

BIO BI TO PARTIZANOV IDEALNI OPROŠTAJ OD NAJVEĆEG: Stadion po Moci, kao ostali VELIKANI!

Starsport

Momčilo Moca Vukotić

Sigurno je da će sećanje na rođenog Beograđanina živeti zauvek, ali najveća čast koja bi mogla da mu se priredi jeste da stadion u Humskoj ulici na kojem je oduševljavao generacije ponese ime po njemu. Ukoliko bi Partizan doneo odluku da Lazar Marković i drugovi igraju na stadionu "Momčilo Moca Vukotić", crno-beli bi stali u red klubova i poneke reprezentacije koji su svojim zdanjima dali imena po preminulim legendama.

PRIMER KOMŠIJE

Sigurno nama najbliži i najpoznatiji jeste stadion "Rajko Mitić", dom fudbalera Crvene zvezde, koji od 2014. nosi ime po prvoj Zvezdinoj zvezdi. Napoli i Argentinos juniors ekipe su koje su poslednje promenile imena svog stadiona u čast legende, odnosno Dijega Armanda Maradone. U Madridu, dom Reala nosi ime Santijago Bernabeu, po bivšem fudbaleru kluba i čoveku koji je 34 godine i 264 dana bio predsednik "kraljevića".

Republika

Inter je u Milanu domaćin na stadionu "Đuzepe Meaca" (391 utakmica - 291 gol), dok Ajaks našeg Dušana Tadića donosi radost navijačima na stadionu "Johan Krojf arena", u čast jednog od najvećih fudbalera, ali i trenera, u istoriji ovog sporta. Poslednji poznatiji primer je "Puškaš arena", dom fudbalera Mađarske koji je dobio ime po Ferencu Puškašu, bivšem asu Real Madrida i čoveku koji je za nacionalni tim dao 84 gola na 85 nastupa.

PODRŠKA LEGENDI

Da bi stadion u Humskoj trebalo da ponese ime po Moci, prvi je poručio legendarni kapiten "parnog valjka" Saša Ilić, koji je jedini ispred Vukotića po broju utakmica u crno-belom dresu. Podrška ovoj ideji počela je da stiže sa svih strana.

- Mnogo legendi i velikih igrača ima Partizan, ali je Moca bio fudbaler koji se ipak izdvajao u odnosu na ostale i stojim pri ranije izrečenom da, ako stadion Partizana već treba da se nazove po nekome, onda to treba da bude Moca Vukotić - rekao je sadašnji trener Čukaričkog, a iza reči čuvenog Saleta stali su i Aleksandar Stanojević, aktuelni strateg Beograđana, i legenda crno-belih Ivan Golac.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading