BIO BI TO PARTIZANOV IDEALNI OPROŠTAJ OD NAJVEĆEG: Stadion po Moci, kao ostali VELIKANI!

Autor:

Sport

06.12.2021

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Partizan, Grobari i ostali ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu u Srbiji ostali su tužnih lica kada je u petak stigla informacija da je preminuo Momčilo Moca Vukotić. Najveća legenda crno-belih biće sahranjena sutra u 14 časova na Topčiderskom groblju, a komemoracija će biti održana istog dana od 11 časova u Skupštini grada Beograda.

BIO BI TO PARTIZANOV IDEALNI OPROŠTAJ OD NAJVEĆEG: Stadion po Moci, kao ostali VELIKANI!

Foto: Starsport

Momčilo Moca Vukotić

Sigurno je da će sećanje na rođenog Beograđanina živeti zauvek, ali najveća čast koja bi mogla da mu se priredi jeste da stadion u Humskoj ulici na kojem je oduševljavao generacije ponese ime po njemu. Ukoliko bi Partizan doneo odluku da Lazar Marković i drugovi igraju na stadionu "Momčilo Moca Vukotić", crno-beli bi stali u red klubova i poneke reprezentacije koji su svojim zdanjima dali imena po preminulim legendama.

PRIMER KOMŠIJE

Sigurno nama najbliži i najpoznatiji jeste stadion "Rajko Mitić", dom fudbalera Crvene zvezde, koji od 2014. nosi ime po prvoj Zvezdinoj zvezdi. Napoli i Argentinos juniors ekipe su koje su poslednje promenile imena svog stadiona u čast legende, odnosno Dijega Armanda Maradone. U Madridu, dom Reala nosi ime Santijago Bernabeu, po bivšem fudbaleru kluba i čoveku koji je 34 godine i 264 dana bio predsednik "kraljevića".

Republika

Foto: Republika

Inter je u Milanu domaćin na stadionu "Đuzepe Meaca" (391 utakmica - 291 gol), dok Ajaks našeg Dušana Tadića donosi radost navijačima na stadionu "Johan Krojf arena", u čast jednog od najvećih fudbalera, ali i trenera, u istoriji ovog sporta. Poslednji poznatiji primer je "Puškaš arena", dom fudbalera Mađarske koji je dobio ime po Ferencu Puškašu, bivšem asu Real Madrida i čoveku koji je za nacionalni tim dao 84 gola na 85 nastupa.

PODRŠKA LEGENDI

Da bi stadion u Humskoj trebalo da ponese ime po Moci, prvi je poručio legendarni kapiten "parnog valjka" Saša Ilić, koji je jedini ispred Vukotića po broju utakmica u crno-belom dresu. Podrška ovoj ideji počela je da stiže sa svih strana.

- Mnogo legendi i velikih igrača ima Partizan, ali je Moca bio fudbaler koji se ipak izdvajao u odnosu na ostale i stojim pri ranije izrečenom da, ako stadion Partizana već treba da se nazove po nekome, onda to treba da bude Moca Vukotić - rekao je sadašnji trener Čukaričkog, a iza reči čuvenog Saleta stali su i Aleksandar Stanojević, aktuelni strateg Beograđana, i legenda crno-belih Ivan Golac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading