HTELI SU DA ME PUSTE NIZ VODU: Stanković OTKRIO - "Džaja i Toza su stali uz mene"!

Autor: Republika

Sport

04.12.2021

09:08

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, otkrio je sa kojim se sve pritiscima suočava na klupi aktuelnog prvaka Srbije.

HTELI SU DA ME PUSTE NIZ VODU: Stanković OTKRIO - "Džaja i Toza su stali uz mene"!

Starsport

Dejan Stanković

Deki je, najpre, istakao da vođenje kluba takve veličine nosi dodatnu težinu, a podvukao je da su u teškim momentima Dragan Džajić i Svetozar Mijailović stali uz njega.

Svako ko zna kakav je osećaj i kakve emocije izaziva ovaj klub, voleo bi da ostane u Zvezdi ceo život. I kao igrač i kao trener. Međutim, neminovno je da jednom svi krenemo svojim putem. Zvezda je ozbiljna mašina, mnogo je lepo, ali i mnogo je velika potrošnja. I dalje sam zadovoljan, i dalje imam maraton da istrčim. Ima uvek interesovanja za mene, ali to sam rekao i ranije – zapitao bih se da nema. Onda bi to značilo da ne radim dobar posao. Lepo je kad se raspituju za vas. To vam daje snagu da budete još bolji. A moji planovi? Sve ću uraditi da u maju podignem pehar - počeo je Stanković razgovor za "Informer", pa je zatim dodao:

Mediji, uprava, navijači, ostali klubovi, sa svih strana je ogroman pritisak, što se da videti po mojoj kosi. Ostavio sam i cigare pre godinu i po dana, jer sam usled ogromnog pritiska počeo mnogo da pušim i morao sam da presečem. Trener Crvene zvezde je trener i igračima i upravi i stučnom štabu i navijačima i novimarima. Sa svake strane moram da prihvatim pritisak i odgovornost na sebe i pustim igrače da rade na miru. I ja sam bio igrač, njihovo je samo da igraju. Na početku mi je malo bilo teško, ali onda sam shvatio da je Zvezda svačija. Najveći klub u Srbiji i na Balkanu, ima lepu istoriju, a prethodnih nekoliko godina ponovo ima dobre rezultate u Evropi. Svako želi da se bavi Zvezdom i to je potpuno normalno. Vremenom sam shvatio da svako ima pravo i da joj zviždi i da je hvali i da kritikuje.

Deki je podvukao da ima odličan odnos sa upravom, ali da je bilo turbulencija...

- Imam ozbiljno dobru saradnju sa upravom. Znamo se godinama i uzajamno se poštujemo. U momentima stani-pani, oni su stali iza mene. Osetio sam stvarno podršku i to ne govorim iz kurtoazije. Ja sam pomalo luckast, rekao bih da mi je nešto smetalo. Kada su svi mislili da će me pustiti niz vodu, ono su stali iza mene. Džaja i Toza znaju me otkad sam bio dete. Mrkelu znam dvadesetak godina, protiv Terze sam igrao kad sam bio klinac. Imamo izvanrednu saradnju i onda gledamo da uklopimo želje i mogućnosti. Nekad je to dobro, nekad ne, ali ja gledam da ono što imam uvek smatram najboljim - zaključio je Dejan Stanković.

Starsport

Džaja i Toza uz Dekija

Podsetimo, on je Crvenu zvezdu preuzeo decembra 2020. godina, a od tada je sa crveno-belima osvojio dve titule prvaka Srbije, jedan nacionalni kup, uz dva vezana plasmana u grupnu fazu Lige Evrope.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Tomislav

04.12.2021 10:16

Imaju iza kog i da stanu, Bože me sačuvaj!!! Vodiš Zvezdu a smeta ti Degenek i njegov crveni karton. A ne smetaju ti četiri crvena kartona od Gobeljića i činjenica da on, Srnić i Gajić ne znaju da centriraju loptu sa krila. To još nisi primetio! E moj Stankoviću, koji si ti istetovirani pedagog?! Deca od tebe mogu samo da uče kako da se istetoviraju po rukama i telu. Sve je to tako gnusno.