SRPSKI SUDIJA ROBIJA ZBOG PENALA: Srđan Obradović ŠOKIRAN - opet bih ga dosudio!

Autor: Republika

Sport

03.12.2021

09:33

Srpski sudija Srđan Obradović je osuđen na 15 meseci zatvora i 10 godina van fudbala zbog nameštanja meča Spartak - Radnički Niš, a ovo je njegova odbrana.

SRPSKI SUDIJA ROBIJA ZBOG PENALA: Srđan Obradović ŠOKIRAN - opet bih ga dosudio!

Starsport

Srđan Obradović

Obradović poručuje da je nevin i da nije namerno pogrešio.

- Opet bih dosudio jedanaestarac zbog kojeg sam osuđen na 15 meseci zatvora- kaže za "Informer" bivši fudbalski sudija Srđan Obradović.

Meč je odigran 13. maja 2018. godine kada su Subotičani oba gola postigli sa bele tačke. Sporan je bio drugi penal, kada je prema Obradovićevom uverenju lopta u 77. minutu pogodila u ruku odbrambednog igrača Nišlija Andriju Mijailovića.

Starsport

Obradović osuđen na 10 godina van fudbala i robiju

- Znam da nisam kriv, jer ništa nisam uradio namerno. Evo prošlo je više od tri godite otad i proživeo sam pakao, ali da se vrati vreme i da onu situaciju vidim kao tada, opet bih dosudio kazneni udarac. Odluku sam doneo na osnovu ličnog sudijskog uverenja.Nije ni prvi ni poslednji put da je neki arbitar pogrešio. Toliko puta se desilo da je neka ekipa oštećena za kazneni udarac jer ga sudija u tom trenutku nije video. Ili da je nekom dosuđen a nije trebalo. Ovo je verovatno jedinstven slučaj u svetu da je sudija osuđen na zatvor zbog greške na fudbalskoj utakmici- rekao je Obradović.

Arbitar iz Jagodine tvrdi da mu niko nije tražio da sudi u korist Spartaka.

- Bio sam u šoki kada je mi je dva dana nakon meča određen pritvor. Nisam mogao da verujem šta se dešava. Skinut sam sa liste sudija, ali sam godinu dana kasnije vraćen. Nadao sam se da je tu kraj mukama i da je ceo haos iza mene. Kada sam osuđen na 10 godina van fudbala i 15 meseci zatvora, bio sam šokiran. Moja porodica je prošla kroz jako težak period. Nasstaviću da se borim jer ovo ne može da prođe ovako - zaključio je Obradović za "Informer".

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading