REČ SUDIJSKOG EKSPERTA: Bio je PENAL za Voždovac, ali...

Autor:

Sport

02.12.2021

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinoć se u nadoknađenom meču Superlige Srbije između Crvene zvezde i Voždovca (1:0) digla velika prašina u 63. minutu, kada je mogao da bude dosuđen penal za goste.

REČ SUDIJSKOG EKSPERTA: Bio je PENAL za Voždovac, ali...

Foto: Starsport

Detalj sa utakmice Crvena zvezda - Voždovac

Podsetimo se, Marko Gobeljić je u kaznenom prostoru oborio Alena Mašovića, ali je glavni sudija Momčilo Marković pokazao da se igra nastavi.

Takođe se nisu oglasili ni iz VAR sobe u kojoj je sedeo Lazar Lukić. U celoj situaciji je neposredno pre tog prekršaja u kaznenom prostoru oboren Zvezdin defanzivac Radovan Pankov.

- Prvo je napravljen prekršaj nad Pankovom, a potom je oboren igrač Voždovca. VAR ekipa je zatajila. Glavni sudija je trebalo da svira kazneni udarac, a onda iz VAR sobe da reaguju i da se utvrdi da je bio prekršaj nad igračem Zvezde. Najbolje bi bilo da je sudija zapazio prvi faul i svirao prekršaj za odbranu - rekao je sudijski analitičar Raka Đurović za MaxBet sport. 

 

 

Đurović u nastavku ističe i da je vrlo verovatno da arbitar nije želeo da prekida igru, što je kod gledalaca i fudbalera izazvalo zbunjenost i nepoverenje. 

- Ako je hteo da ne prekida igru onda je dobro, ali je stvorio zbunjenost i nepoverenje kod gledalaca i fudbalera. Igrač onda shvata da ima pravo da gurne protivnika. Kod nas se sviraju lagani kontakti za velike klubove, a ne sviraju se za ostale. Uticajniji sudija iz VAR sobe je pustio ovog da se “davi”. Vrlo bojažljivo funkcionišu ekipe u VAR sobama - istakao je Đurović. 

Foto: Starsport

 

Podsetimo se, zbog ove situacije oglasio se i Ivica Iliev član uprave beogradskog Partizana koji je protestvovao zbog odluke sudije Markovića. 

- Iliev je imao pravo da reaguje. Ipak, ozbiljan fudbalski radnik bi sagledao celu aituaciju i objektivno je komentarisao. Sada će da se reaguje na svaku situaciju. Ima razloga da se kritikuje odluka što nije dosuđen penal, ali ne može neko drugi da se buni, a ne vidi da tome prethodi klasičan prekršaj nad igračem Zvezde. Sudija je mogao da bude zaklonjen i ne vidi prekršaj nad Pankovim, ali je morao da vidi penal - zaključio je Đurović

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO
 

 

 

Komentari (0)

Loading