SRPSKI SUDIJA IDE NA ROBIJU: Presuđeno mu zbog IZMIŠLJENOG PENALA I NAMEŠTANJA MEČEVA (VIDEO)

Autor:

Sport

02.12.2021

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova skandalozna vest danas je okupirala srpski fudbal. Naime, sudiji Srđanu Obradoviću potvrđena je presuda, u apelacionom sudu u Novom sadu, o izbacivanju iz fudbala u narednih deset godina. Kao jedan od razloga navodi se nameštanje mečeva i sramotan penal.

SRPSKI SUDIJA IDE NA ROBIJU: Presuđeno mu zbog IZMIŠLJENOG PENALA I NAMEŠTANJA MEČEVA (VIDEO)

Foto: Starsport

Podsetimo, Obradoviću se sudilo zbog zloupotrebe položaja arbitra na utakmici između Spartaka iz Subotice i Radničkog iz Niša (2:0), gde je favorizovao domaći tim i svirao jedan od najkomičnijih penala u istoriji srpskog fudbala.

Ovaj sporni jedanaesterac je samo jedan deo "podebelog dosijea" pomenutog Obradovića. 

Treba napomenuti i da je arbitar iz Jagodine već osuđen prvostepeno u Višem sudu u Novom Sadu na 15 meseci zatvora uz zabranu obavljanja bilo kakve funkcije u fudbalu narednih 10 godina. Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je ovu presudu, tako da je slučaj zaključen 23. septembra i on će fudbalski moći da se angažuje tek 2031. godine.

Ono što je takođe neverovatno u "slučaju Obradović" je to da se on nakon što je svirao ovaj skandalozan penal, i dok se još vodio postupak protiv njega, vraćen u srpski fudbal i to, ni manje, ni više, kao posmatrač suđenja!

Foto: Starsport

Srđan Obradović

Tadašnji predsednik Sudijske organizacije pri Fudbalskom savezu Srbije - Milan Karadžić je ovu odluku pravdao sledećim rečima:

- Potreban nam je pozitivan ambijent, da ljudi shvate da su greške sastavni deo igre i utakmice. Kao što greše igrači i treneri, tako i sudije greše. Da vam kažem... Postoji proces koji se vodi protiv sudije Obradovića pred sudom i onog trenutka kada bude oslobođen pravosnažno ili osuđen, onda ćemo donositi bilo kakve zaključke. Sad bi bilo neizbiljno da to radimo. Hajde da dozvolimo pravosudnim organima da donesu odluku, nekad žurimo s razlogom, a nekad bez razloga. Dakle, hajde da dozvolimo pravosudnim organima da završe to. Zato što nije na mestu unapred nekog osuđivati i proglasiti ga krivim - istakao je tada Karadžić i u nastavku dodao:

- Čovek je 20 godina fudbalu, eto to je razlog. Da li iko ima pravo da ispravi svoju grešku? I ako je nekad pogrešio, ima pravo na iskupljenje, što je i logično. Nije on grešio toliko, malo se i hiperboliše. Na poslu je posmatrača i ako bude radio svoj posao biće to i dalje, ako ne, neće raditi i to je jednostavno tako. Ako u međuvremenu dobijemo neku drugu odluku, u skladu sa tom odlukom ćemo postupiti i to jedino razumno - rekao je Milan Karadžić tada za "Telegraf".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO
 

 

 

 

Komentari (0)

Loading