REPREZENTATIVAC OTRKIO PIKSIJEVE REČI PRED MEČ U LISABONU! Selektor Stojković je znao šta NAJVIŠE BOLI Portugalce!

Autor:

Sport

01.12.2021

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član "srpske kolonije" u Firenci, Nikola Milenković osvrnuo se u intervjuu za "Telegraf" na veliku pobedu njegove Fiorentine ali i na trijumf reprezentacije Srbije u Lisabonu nad Portugalom kojim je selekcija Srbija obezbedila direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

REPREZENTATIVAC OTRKIO PIKSIJEVE REČI PRED MEČ U LISABONU! Selektor Stojković je znao šta NAJVIŠE BOLI Portugalce!

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije

Milenković nije učestvovao u meču sa  Rosonerima" zbog suspenziju koju je zaradio crvenim kartonom. .

- Krivo mi je što nisam bio deo tog spektakla, stvarno je to bila sjajna utakmica, pun stadion... Pobeda nad prvoplasiranim timom na tabeli, ujedno i prvi poraz Milana u sezoni. Zato mi je krivo što nisam igrao, ali sam istovremeno bio srećan zbog pobede moje ekipe. To je ono što nam je falilo tokom sezone. Protiv velikih ekipa smo pružali dobre igre, ali nam je uvek falio taj neki rezultat, gol više, da pobedimo tu neku veliku ekipu posle Atalante. Napokon smo to uspeli i protiv Milana - počeo je Milenković razgovor za Telegraf i dodao:

Vlahović mi protiv Milana mi nije obećao gol, ali ja sam znao da će dati sve od sebe da zatrese mrežu i sigurno da sam verovao u to. On je jedan sjajan dečko, profesionalac koji daje sve od sebe na terenu. U trenutku kada je Milan stizao prednost, on je dao taj četvrti gol i odveo meč u sigurnu luku.

Foto: Starsport

Nikola Milenković zaustavlja Ronalda

Nekadašnji fudbaler Partizana se potom osvrnuoa na neverovatan uspeg reprezentacije Srbije, čiji je član od Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine. 

Ono što je interesovale sve fudbalske zaljubljenike je i odgovor na pitanje koji je bio recept da se na odlučujućoj utakmici sa Portugalom, zaustavi legendarni Kristijano Ronaldo

- Ronaldo je sigurno jedan od najboljih igrača svih vremena. Imao sam tu privilegiju da igram protiv njega više puta. Mislim da smo ekipno zaustavili i njega i ostale, stajali smo dobro taktički na terenu i pripremili mnogo dobro utakmicu. Stajali smo plitko i zatvorili te međuprostore u kojima su oni dobri. Izvršili smo i odličan presing na loptu, a oni u tom slučaju nisu imali previše vremena da razmišljaju - što je veoma bitno. Tako da smo kao ekipa zaustavili njihov napad koji je njihovo najjače oružje - istakao je popoularni Bleki koji je u nastavku otkrio i kako je tekao prvi razgvor sa Draganom Stojkovićem i šta je selektor Srbije rekao još u martu vezano za utakmicu sa Portugalcima.

Foto: Tanjug/AP

Bleki u dresu Fiorentine

- To je bilo klasično upoznavanje i priča o utakmicama u klubu, ništa specijalno. Posle toga je bio sastanak na kom je predočio svoje ideje, kako vidi fudbal, našu grupu... On želi da igra fudbal sa dosta poseda, da dominira nad protivnikom, ima loptu u svom posedu i vrši visok presing. Voli da pobeđuje utakmice sa stilom. Čak i kad se izgubi, ako se izgubi, nije problem ako to bude sa stilom. Ubacio nam je tu veru u sebe, tu ambiciju da sve od nas zavisi. Još u martu nam je rekao da će utakmica u Portugaliji biti odlučujuća. Rekao je: "Idemo tamo da ih pobedimo gde ih najviše boli." Stvarno nam je ulio veliku veru - izjavio je Milenković za "Telegraf". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO
 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading