TRANSFER POD ISTRAGOM: Trener za dovođenje Zvezdinog napadača NA CRNO zaradio VELIKE PARE!

Autor:

Sport

01.12.2021

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belgijski fudbal ovih dana potrea afera u kojoj je glavni akter srpski fudbalski agent Dejan Veljković. Naime, u operaciji pod nazivom "Čiste ruke" od 2018. godine uhapšeni su sudije Bart Fertenten i Sebastijen Delferije, trener Lokerena Peter Mas, trojica čelnih ljudi Beverena, kao i dvojica čelnika Mehelena, ali i hrvatski stručnjak Ivan Leko.

TRANSFER POD ISTRAGOM: Trener za dovođenje Zvezdinog napadača NA CRNO zaradio VELIKE PARE!

Foto: Republika

Marakana

Veljković je, na sreću, oslobođen svih optužbi, a na teret mu se stavljalo da je učestvovao u nelegalnim radnjama.

- Uhapšen sam i odveden u pritvor zbog stvari sa kojima nisam imao veze. Napadali su me, a ja sam bio nemoćan, nisam smeo da komuniciram sa medijima, niti da se branim. Čak je i moja supruga provela u pritvoru 30 dana. Na proleće 2019. dali su mi deset godina suspenzije, a slučaj nije bio zatvoren, niti su imali dokumenta od belgijskog sudstva. Samo su mi izrekli kaznu i nisu mi dali da se branim - rekao je Veljković za "Sportski žurnal". 

Republika

Foto: printscreen/HLN

 

Kako su tada izveštavali belgijski mediji, postojao je ceo "Veljkovićev sistem" u kome su pisani lažni ugovori kako bi se izbeglo plaćane poreza.

Prema navodima "Njusblada" i "Antverpnske gazete" dogovorena je isplata 31 milion neprijavljenih primanja, a 19 miliona je isplaćeno pre nego što su krenula hapšenja.

Takođe, jedan od transfera koji je bio pod istragom je prelazak nekadašnjeg napadača Crvene zvezde Ivana Tričkovskog u klub Briž 2012. godine i prema navodima belgijskih medija trener Briža je za taj transfer "ispod ruke" dobio između 5.000 i 10.000 evra. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading