DO SAD NEZAPAMĆENO: Stanković ISTAKAO pojedinca pred duel sa Voždovcem, njegove reči ODJEKUJU Srbijom!

Autor:

Sport

30.11.2021

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković obratio se javnosti pred zaostali meč sa Voždovcem u okviru 10. kola Linglong Superlige Srbije.

DO SAD NEZAPAMĆENO: Stanković ISTAKAO pojedinca pred duel sa Voždovcem, njegove reči ODJEKUJU Srbijom!

Foto: Starsport

Dejan Stanković

Crvena zvezda će Voždovac dočekati u sredu na stadionu Rajko Mitić, a trener crveno-belih je posebno istakao Sekua Saanoga.

- Kanga se nije vratio, preskočiće i ovu utakmicu, što je i ukalkulisano, put je dug, dali smo mu onoliko vremena koliko mu je potrebno. Vratiće se do kraja nedelje, biće nam dostupan za Kruševac i nastavak takmičenja. Sanogo će uraditi kontrolnu rezonancu koliko već sutra, kako bismo mogli da računamo na njega pred kraj nedelje i za ostatak takmičenja. Sanogo je na svoju odgovornost prihvatio da sedi na klupi protiv Ludogoreca, na čemu smo mu ja cela grupa i ja veoma zahvalni, ušao je na desetak minuta i bio je deo jedne lepe i važne pobede. On sam poznaje sebe najbolje, kada nije sto posto spreman, glupo bi bilo riskirati sa njim, ali je hteo da bude deo te utakmice i na svoju odgovornost je rekao da želi da bude na klupi. Dva puta sam mu prilazio da ga pitam da li je siguran da može da uđe u igru, nije se dvoumio, svaki put je odgovorio potvrdno. To je samo dokaz veličine i da se radi o nekome kome je stalo do rezultata i do tima.

Stanković je imao samo reči hvale za El Fardu Bena, koji je protiv Spartaka odigrao 150. meč u dresu crveno-belih.

Republika

Foto: Starsport

- Ben na bilo kojoj poziciji da igra on učestvuje i u defanzivnim i u ofanzivnim zadacima, ne postavlja pitanje. Ušao je protiv Lučana i namestio tri gola, na prošloj utakmici je namestio jedan, dao dva. Nebitna je pozicija, bitan je odnos, a Ben je kroz sve ove godine u Crvenoj zvezdi pokazao i dokazao. Nije ni čudo što je najbolji strani strelac kod nas, a sigurno i jedan od najboljih stranaca u istoriji Crvene zvezde.

Stanković je govorio i o manjoj minutaži Milana Pavkova na prethodnom meču.

- Nemam problem sa pogrešnim pasovima, to se dešava na utakmici, da li ćemo izgubiti 50 ili 60 lopti ne verujem da to može nešto da promeni. Prisutan je umor, to je evidentno, igra se na svaka tri dana i moramo voditi računa o igračima na koje umor utiče drugačije. Pavkova želimo svežeg, on je motivisan, trenira odlično, ali se jednostavno akumulira broj pretrčanih kilometara i utakmica na svaka tri dana. To je jedino razlog zbog kojeg je izašao ranije, gledaćemo da izrotiramo, moramo da „stegnemo“ zube do 15. ili 16. decembra. Na teren će i do kraja polusezone uvek izlaziti najjači tim.

Zvezdu čeka nekoliko zahtevnih utakmica do završetka jesenjeg dela sezone, ali to ne brine popularnog Dekija.

- Teren je najbolje merilo, bilo je teško gostovanje i u Lučanima, pa smo ga pretvorili u jednu dobru partiju, iako smo imali poteškoća na početku. Poslednja utakmicu protiv Spartaka smo otvorili na vreme, malo spustili ritam. Posle toga u drugom poluvrmenu dodali koliko nam je bilo potrebno. Zadovoljan sam mislim da i dalje držimo sve karte u svojim rukama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading