HOROR NA MARAKANI: Reči legende LEDE KRV u žilama - nije pokazivao znake života!

Autor:

Sport

30.11.2021

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni italijanski trener Arigo Saik prisetio se vomeča Crvene zvezde i Milana 1988. godine, kada su "rosoneri" nakon boljeg izvođenja penala savladali Zvezdu na Marakani.

HOROR NA MARAKANI: Reči legende LEDE KRV u žilama - nije pokazivao znake života!

Foto: Starsport

Stadion "Rajko Mitić" - dom fudbalera Crvene zvezde

Saki je evocirao u svom delu "Besmrtni" uspomene na utakmicu između tog kluba i Crvene zvezde u drugom kolu tadašnjeg Kupa šampiona.

Istorijska utakmica koja je odigrana dan kasnije nego što je planirano zbog guste magle koja se podigla nad Beogradom i "Marakanom" obilovala je uzbuđenjima:

- Vasilijević je krenuo nasilno na Donadonija udarivši ga glavom i laktom u isto vreme. Roberto je udario uradio o zemlju bez svesti. To su bili trenuci pravog terora: izgledao je mrtvo. Igrači su mahali rukama i stavljali ruke na svoje glave. Roberto nije prikazao znake života, a onda je počeo da udara nogom po zemlji, što se dešava ljudima koji su doživeli traumu lobanje. 

 

 

- Spiker je želeo da uveri sve na stadionu da se Donadoni osvestio i da osim slomljene vilice, nema većih poteškoća. Navijači Crvene zvezde su zviždali zbog njegovog dobroh zdravlja. 

 

 

Sadašnji sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela promašio je svoj udarac, nakon što je Frenk Rajkard imao priliku da svojim golom donese pobedu Milanu: 

- U toku apsolutne tišine na "Marakani", čuo sam taj tup udarac kako lopta pogađa stativu. Krv se zaledila u mojim venama, ali nakon što je pogodila okvir gola, lopta se otkotrljala u mrežu. Nikada neću zaboraviti taj zvuk - himna sreće- opisao je Saki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading