TO BI BILO TO: Kraj rivalstva Mesija i Ronalda - Portugalac DIŽE RUKE od fudbala!

Autor:

Sport

30.11.2021

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo? Čini se da je debata koja godinama zaokuplja fudbalsku javnost rešena, i to u korist Argentinca koji je dobio rekordnu 7. "Zlatnu loptu", dok je Kristijano Ronaldo ostao na pet.

TO BI BILO TO: Kraj rivalstva Mesija i Ronalda - Portugalac DIŽE RUKE od fudbala!

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo

Portugalac je čak u ovogodišnjoj konkurenciji završio na šestoj poziciji, dok se prestižna nagrada ponovo zasijala u rukama njegovog najvećeg rivala.

Istina je da je odluka da "Zlatna lopta" ode u ruke Mesija, i to u trenutku kada ne blista donela dosta kontroverzi, ali njemu ostaje kruna najboljeg igrača na svetu u 2021.

Kristijana Ronalda nije bilo na dodeli, a ako je tačna tvrdnja glavog urednika "Frans fudbala" Paskala Ferea da je njegova poslednja ambicija u fudbalu da osvoji više Zlatnih lopti od Mesija, bilo bi zanimljivo videti njegovu reakaciju kada je Mesi primio nagradu.

Moderni fudbal je podeljen u dva tabora, one koji misle da je Mesi najbolji fudbaler svih vremena, i one za koje je Ronaldo kralj fudbala.

Protekle noći smo se približili definitivnom odgovoru...

Republika

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo

Dodela sedme Zlatne lopte dokazuje jednom za svagda da je Mesi iznad ostalih.

Argument da je Robert Levandovski trebalo da osvoji Zlatnu loptu 2021. ispred Lea je jak, sam Argentinac je to priznao, ali postoje i parametri koji su neosporivi i idu u prilog najlepšoj priči fudbala.

Mesi je uprkos poteškoćama koje su ga sustigle ove sezone uspeo da ostane na visokom nivou i da u dresu reprezentacije stigne do onoga što mu je izmicalo godinama - trofeja Kopa Amerika.

U Pari Sen Žermenu još uvek čekaju pravog Mesija, a nadamo se da posle novog individualnog priznanja neće izgubiti glad za trofejima.

Mesi vs. Ronaldo individualna priznanja

Zlatna lopta - Mesi 7, Ronaldo 5

Nijedan drugi igrač u istoriji nije osvojio više od 3! 
 
UEFA nagrade

Ronaldo je taj koji ima prednost sa 4 nagrade (1 UEFA klupski fudbaler godine, 2 puta UEFA najbolji igrač u Evropi, 1 UEFA igrač godine za muškarce, dok Mesi ima 3 nagrade (UEFA klupski fudbaler od godine, 2 puta UEFA najbolji igrač u Evropi).
 
Što se tiče Zlatnih kopački, Mesi je 8 puta završio kao najbolji strelac lige, osvojivši evropsku Zlatnu kopačku u 6 od tih prilika.

Ronaldo je 5 puta završio kao najbolji strelac lige (jednom u Premijer ligi, jednom u Seriji A i 3 puta u La Ligi), osvojivši 4 evropske Zlatne kopačke.
 
Ronaldo je osvojio Puškaš nagradu za najbolji gol u kalendarskoj godini (2 nominacije), dok Mesi do sada nije uspeo da osvoji ovu nagradu iako je nominovan 7 puta.
 
Mesi je, međutim, osvojio Zlatnu loptu, dodeljenu igraču turnira na Svetskom prvenstvu, nakon što je svoju Argentinu odveo u finale 2014. godine, tesno izgubivši od Nemačke u finalu. Takođe je dva puta proglašen za najboljeg igrača Kopa Amerike, a jednom za najboljeg mladog igrača

 BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading