DA LI JE PRAVDA POBEDILA? Mesi osvojio ZLATNU LOPTU - Ronaldo obrukan!

Autor:

Sport

29.11.2021

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ponedeljak veče održana je dodela nagrada "Zlatna lopta" u Parizu za najboljeg igrača u prethodnoj sezoni. Nagrada je na kraju otišla u ruke Argentincu Lionelu Mesiju!

DA LI JE PRAVDA POBEDILA? Mesi osvojio ZLATNU LOPTU - Ronaldo obrukan!

Foto: Tanjug/AP

Argentinski fudbaler Lionel Mesi

U konkurenciji za nagradu bili su Lionel Mesi, Karim Benzema, Mohamed Salah i Kristijano Ronaldo i Robert Levandovski, međutim, Poljak je na kraju dobio nagradu za napadača godine.

 

Prema pisanju stranih medija Ronaldo se nije pojavio na dodeli jer se navodno nalazi u karantinu, a na kraju je zauzeo šesto mesto u trci, što je njegov najgori rezultat još od 2007. godine.

 

 

Svi su očekivali da sjajna sezone Levandovskog bude krunisana Zlatnom loptom, međutim, ona je po sedmi put završila u rukama nove zvezde PSŽ-a. Sa druge strane Ronaldo je osvojio pet prestižnih priznanja.

 

 

Golman PSŽ-a Đanluiđi Donaruma osvojio je "Jašin" nagradu za najboljeg golmana, vezista Barselone Pedri je najbolji mladi igrač.

 

 

Za najbolju ekipu u prethodnoj sezoni proglašen je aktuelni šampion Evrope - Čelsi!

Petoricu najboljih su zaokružili fudbaler Čelsija i osvajač Evropskog prvenstva sa Italijom Žoržinjo, napadač Reala Karim Benzema i još jedan fudbaler "plavaca" Ngolo Kante.

Vezista Mančester Sitija Kevin De Brujne završio je na osmoj poziciji u izboru za "Zlatnu loptu". Sedmu poziciju je zauzeo Mohamed Salah, dok je Kristijano Ronaldo šesti. 

Kilijan Mbape se našao na mestu broj devet, dok je njegov saigrač Đanluiđi Donaruma na 10. mestu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Mn

29.11.2021 22:59

Mesi je obrukan, ne Ronaldo.