FSS POVUKAO KLJUČAN POTEZ! Bjeković PREUZIMA savez?

Autor:

Sport

29.11.2021

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Održana je dugo očekivana sednica FSS na kojoj je jednoglasno usvojen novi Statut, što otvara prostor za izbor novog pre

FSS POVUKAO KLJUČAN POTEZ! Bjeković PREUZIMA savez?

Foto: Starsport

Njime je ukinuta starosna granica za novog čelnika FSS, a otvorena je i mogućnost političarima da se kandiduju, ali bi po promociji morali da podnesu ostavke na stranačke funkcije.

Sednici su prisustvovali i čelnici UEFA.

- Pre svega, koristim ovu priliku da prenesem najiskrenije čestitke porodice UEFA, posebno našeg predsednik, Aleksandra Čferina i našeg generalnog sekretara, Teodora Teodoridisa, na plasmanu Srbije na Prvenstvo sveta 2022. u Kataru. Igrači, selektor, stručni štab i ceo Savez, obavili su sjajan posao direktno se plasirajući u veoma teškoj grupi. Siguran sam da će ova fantastična generacija igrača nastaviti da donosi radost vašoj zemlji. I dok je Srbija sjajna na terenu, napravila je veoma pozitivan napredak i van terena od našeg poslednjeg susreta pre nekoliko meseci. Želim da se iskreno zahvalim generalnom sekretaru Jovanu Šurbatoviću, i njegovoj ekipi na neumornom naporima u stvaranju veoma potrebnog novog pravnog okvira za srpski fudbal, uprkos stalnim izazovima. Predložene izmene su rezultat konstruktivnih i uspešnih konsultacija. UEFA i FIFA su odobrili ove izmene i u potpunosti ih podržavaju. Novi Statut i novi poslovnik doneće potrebne jasne promene u FSS na svim nivoima njegove organizacione strukture i obezbediće potpuno poštovanje pravnih okvira UEFA i FIFA. Najznačajnije je to da će izmene obezbediti balansiranu i inkluzivniju strukturu članstva, jasnu podelu ovlašćenja uz provere i ravnoteže, ojačaće nezavisno odlučivanje, konsolidovati Skupštinu kao najviše zakonodavno telo uvesti transparentna pravila za izbore i povećati sveukupnu transparentnost i odgovornost - naveo je Nikola Luka, predstavnik "Evropske kuće fudbala".

Beogradski mediji spekulišu da je Nenad Bjeković, legenda Partizana, najbliži funkciji predsednika saveza, a statutarne promene mu sada i formalno daju mogućnost da se kandiduje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
aleksandar

29.11.2021 16:41

Sramota! Skandal! Nemam reci sta se radi jasno je kao dan da se bjekovic gura na mesto predsednika. Jel potrebno to ovoj drzavi? Krajnje je vreme da se Vucic umesa u ovo jer ce ovo smece bjekovic doneti i njemu stete garantujem vam to. Svi jedva cekaju da se omasovi nezadovoljstvo u zemlji da bi to iskoristili protiv Vucica. Sa bjekovicem na celu pre ili kasnije pocece Marakana da se puni ljudima a to ce se prelivati i na politicke interese. Zato stop bjekovicu, hocemo nekog normalnog i postenog bivseg sportistu kao sto su Vidic, Jugovic...

Penzioner

29.11.2021 18:20

SRAMOTA !!! Dokle vise ???? Hocemo Vidica, Jugovica ...MLADE a ne matore lopovske drtine !!!!