SRBIN ZALUDEO VELIKANE: Birmančević OTKRIO ko ga želi, pa poslao poruku Piksiju!

Autor:

Sport

29.11.2021

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbaler Veljko Birmančević je na 39 mečeva za Malme je upisao 13 golova i pet asistencija, a zbog ovakvog učinka se nalazi na listi želja klubova iz "liga petice". On se nada da će nastaviti sa dobrim partijama i zaslužiti dres reprezentacije.

SRBIN ZALUDEO VELIKANE: Birmančević OTKRIO ko ga želi, pa poslao poruku Piksiju!

Foto: youtube.com/printscreen/Pustь govorяt

Birmančević sa dosta samopouzdanja dočekuje važan meč u švedskom prvenstvu gde Malme ima priliku da overi titulu.

- Volim da igram važne utakmice. Na primer, ove sezone sam bio najbolji u najbitnijim mečevima u kojima sam davao golove i beležio asistencije. Ranije sam imao problem sa trenerima koji su me kritikovali da ne volim „male utakmice“. Govorili su mi da ne treba da biram utakmice i da potcenjujem slabije rivale, ali jednostavno, volim velike utakmice- kaže Veljko Birmančević za švedske medije.

Srpski fudbaler je letos u kvalifikacijama za Ligu šampiona postigao četiri gola i zabeležio dve asistencije na sedam utakmica i bio junak Malmeovog plasmana u elitno takmičenje.

- Mislim da još nisam pokazao 100 odsto svojih mogućnosti. Nisam čak ni blizu toga. Svi koji me prate, znaju koje su moje mogućnosti i da sam trenutno na 50-60 odsto svojih kapaciteta. Imam još mnogo toga da pokažem. Mogu da driblam bolje i da donosim bolje odluke u završnici... Stigao sam malo pre nego što je sezona počela i nisam prošao pripreme sa ekipom, ali sam uspeo da postanem jedan od igrača oko kojih se sve vrti. Uspešno smo prošli kvalifikacije za Ligu šampiona, ali mogao sam još bolje od toga. Svestan sam svojih kvaliteta, a svestan ih je bio i Malme kada me je kupio. Ispostavilo se da su bili u pravu, o čemu govori i sadašnji interes drugih klubova za mene. Neću da lažem sam sebe jer znam da mogu bolje i da nisam 100 odsto uživao u fudbalu kao što to inače činim. Ako ostanem i za sledeću sezonu, biću bolji.

Republika

Foto: tiktok.com/printscreen

Veljko Birmančević

Birmančević otvoreno govori o opciji da pređe u drugi klub i otkriva da za njega postoji interes iz jačih liga.

- Igrač sam Malmea i spreman sam da igram ovde i sledeću sezonu. Iako sam mentalno spreman i za korak napred u karijeri. Otvoren sam za obe opcije. Postoji mnogo interesovanja za mene, ali prvo moramo da privedemo sezonu kraju pa tek onda da vidimo koje su sve opcije u igri. Trenutno sam psihički potpuno fokusiran na ekipu i ne želim da razmišljam o drugim stvarima. Istina je da se ne bih iznenadio ako odem na kraju ove sezone. Ne želim još da pričam o tome, ali postoji interesovanje iz „liga petice“. Naravno da je san svakog igrača da zaigra u tim ligama. I ja se nadam da ću uspeti jednog dana. Malme mi je mnogo pomogao da dođem do tog nivoa. I ja sam takođe pomogao klubu da ostvari značajne rezultate i uđe u Ligu šampiona. Kada se sve sagleda, bila je ovo sjajna sezona i za mene i za Malme.

Veruje Birmančević da bi ga transfer u neku jaču ligu približio i dresu reprezentacije Srbije za koju je debitovao letos.

- Ne razmišljam još o tome. Poziv u reprezentaciju je došao jer sam dao odlučujuči gol za plasman u Ligu šampiona i postigao sam još neke bitne pogotke. Selektor je to video i pozvao me je. Srbija ima izvanredan tim sa izvanrednim igračima iz liga petice. Ako isključimo Tadića koji igra za Ajaks, ja sam bio jedini u reprezentaciji van najjačih evropskih liga. Skrenuo sam pažnju igrama u klubu i ako sledeće sezone budem igrao za neki od klubova iz „liga petice“, verujem da ću biti još bliži dresu reprezentacije.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Klosar

29.11.2021 16:51

Birmancevic izmislio fudbal za Danila Pantica,ali je u Partizanu neko ocigledno mislio drugacije