POSLE NEKOLIKO DECENIJA: Otkrivena Piksijeva MISTERIJA!

Autor:

Sport

29.11.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije Dragan Stojković oduševio je naciju plasmanom na Svetsko prvenstvo u Kataru, a ljubitelji fudbala u našoj zemlji, posebno oni mlađi, pitaju se kako je dobio nadimak po kome je prepoznatljiv - Piksi.

POSLE NEKOLIKO DECENIJA: Otkrivena Piksijeva MISTERIJA!

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Stojković je u emisiji "Mojih TOP 11" kod Nebojše Petrovića otkrio da je nadimak dobio po crtanom filmu, pod nazivom "Piksi Diksi".

- Sećam se, bile su to 70. godine prošlog veka. Igrali smo fudbal u ulici a u to vreme na TV ekranima bio je popularan crtani film pod nazivom “Piksi i Diksi”. I sada, kada bi se desilo da je 9:8 ili 8:8 na fudbalu, a mrak je blizu, svi bi vikali ajde da završimo više jer će nam Piksi otići da gleda TV. Tada sam uvek odlazio na pet do 10 minuta svom domu kako bi odgledao taj crtani i potom se vraćao na fudbal - prisetio se Stojković.

Podsetimo, Piksi je na klupu "Orlova" seo pred kvalifikacije za Mundijal, koje je okončao trijumfom na Lužu (2:1), a na osam kvalifikacionih susreta nije osetio gorčinu poraza na klupi nacionalnog tima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading