LJUBIMCI DELIJA UBEĐENI: Dekijeva Zvezda RUŠI KAMENOLOM!

Autor:

Sport

27.11.2021

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde trijumfom nad Ludogorecom (1:0) u petom kolu Lige Evrope obezbedili su treće evropsko proleće u poslednjih pet godina i najmanje borbu za plasman osminu finala Lige konferencija.

LJUBIMCI DELIJA UBEĐENI: Dekijeva Zvezda RUŠI KAMENOLOM!

Foto: Starsport

Bila bi to tek utešna nagrada za tim Dejana Stankovića i to ako bude poražen u Bragi 9. decembra i ako Mitjiland savlada Ludogorec u Bugarskoj, a nastavak evropskog puta, u tom slučaju, vodio bi preko drugoplasiranog tima Lige konferencija.

Ipak, crveno-beli žele da zadrže prvo mesto u F grupi Lige Evrope i plasiraju se direktno u osminu finala ovog takmičenja. Do tog cilja vode dva puta. Prvi je uz remi u Bragi i remi ili poraz Mitjilanda u Bugarskoj. Drugi, bez ikakvih kalkulacija, trijumf u čuvenom kamenolomu. Beograđani već po dobrom pamte čuveni stadion podno kamenoloma iz dvomeča 2005, kada je posle 0:0 na Marakani bilo 1:1 u revanšu i četa trenera Valtera Zenge ušla je u grupnu fazu Kupa UEFA.

KRUNISANJE REZULTATA

U pobedu nove sadašnje generacije Crvene zvezde u Bragi veruju učesnici te utakmice od pre 16 godina Aleksandar Luković (39) i Dragan Mladenović (45).

- Zvezda u Evropi igra jako dobro u grupi koja je poprilično izjednačena. Crveno-beli su u Beogradu pokazali kako se igra s Bragom i verujem da isto tako dobro mogu da odigraju na stadionu podno kamenoloma i naprave dobar rezultat, odnosno pobede. To će biti krunisanje rezultata u grupi, ali smatram i da će Braga biti pod većim pritiskom - rekao je Luković, sadašnji selektor Srbije do 16 godina, za Srpski telegraf.

Slično mišljenje u razgovoru za naš list istakao je i Dragan Mladenović, ali i upozorava na bitan detalj.

BITNO I ZDRAVLJE

- Zvezda ima kvalitet i iskustvo igranja važnih utakmica u Evropi već petu sezonu i, naravno, da može da pobedi. Ipak, bitno je i da se poklope kockice, odnosno da svi budu zdravi i da se izađe u najjačoj postavi - poručio je direktor omladinske škole crveno-belih i dodao:

- Lepo je bilo igrati na stadionu koji je podno ili u kamenolomu, kako je već preciznije. Atmosfera je dobra za fudbalere, ali neće biti pritiska s tribina, nisu to vatreni navijači.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading