ZVEZDA ILI PARTIZAN? Isplivala dugo čuvana tajna Dušana Tadića!

Autor:

Sport

25.11.2021

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije i lider amsterdamskog Ajaksa, Dušan Tadić, retko se izjašnjava o domaćem fudbalu a ovih dana je isplivali i informacija za koga je od večitih rivala navijao u mladosti, te i ko mu je bio idol.

ZVEZDA ILI PARTIZAN? Isplivala dugo čuvana tajna Dušana Tadića!

Foto: Tanjug/AP

Dušan Tadić

U intervjuu za dodatak "Večernjih novosti" otac proslavljenog fudbalera, Petar Tadić, otkrio je da je njegov sin bio veliki navijač beogradskog Partizana. 

- Od četrnaeste godine, kada je tamo prešao, navija za Vojvodinu, kao i čitava porodica. Do tada je simpatisao Partizan, onako kako to već biva u detinjstvu, povukli su ga drugovi iz ulice i razreda. Za crno-bele sam navijao i ja, a Dušanov ujak je bio veliki navijač Crvene zvezde, pa smo mu naizmenično poklanjali čas crno-beli, čas crveno-beli dres. I dan-danas kod kuće imamo dres sa brojem devet Peđe Mijatovića, iz vremena kada je igrao za Partizan. Obožavao ga je kao igrača - otkrio je Petar Tadić.

Foto: Nebojša Mandić

Petar Tadić

Još od ranije je poznata priča da je Tadić bio nadomak prelaska u Crvenu zvezdu, ali da je na savet majke rešio da pojača redove novosadskog kluba i tako bude bliži porodičnom domu u Bačkoj Topoli.

- Trenirao je u fudbalskom klubu AIK iz Bačke Topole i već tada je na turnirima odskakao od ostale dece. Pratili su ga Vojvodina, Crvena zvezda, Partizan... Kada mu je bilo deset godina, igrao je na turniru "Stevan Ćele Vilotić" na Paliću, a posebno se istakao na utakmici protiv Zvezde. Tada me je jedan od ljudi iz kluba pitao da li bi Dušan prešao u redove crveno-belih, ali dogovorili smo se da sačekamo da završi osnovnu školu. Ostali smo u kontaktu, ja sam posle išao u Beograd na pregovore. Bio sam već gotov da pristanem, nudili su odlične uslove, a i velika je čast kada zove Crvena zvezda. Na kraju, majka je prelomila da ipak pređe u Vojvodinu, koja ga je takođe zvala. Sestre su mu već bile u Novom Sadu, bliže je Bačkoj Topoli, a i Vojvodina je u to vreme imala najbolju fudbalsku akademiju u Srbiji - izjavio je Petar Tadić dodajući da su na Dušanov fudbalski put najviše uticali treneri Brane Novaković i Zoran Marić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading