STANKOVIĆ PROGOVORIO O PROBLEMIMA: Na njih neće moći da računa protiv Ludogoreca (VIDEO)

Autor:

Sport

24.11.2021

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktuelni šampion Srbije, ekipa Crvene zvezde u četvrtak će pokušati da se izbori za plasman u narednu rundu Lige Evrope. U okviru petog kola pomenutog takmičenja protivnik je bugarski Ludogorec, a tim povodom se javnosti obratio i trener crveno-belih, Dejan Stanković.

STANKOVIĆ PROGOVORIO O PROBLEMIMA: Na njih neće moći da računa protiv Ludogoreca (VIDEO)

Foto: FK Crvena zvezda

Dejan Stanković

Stanković je istakao da je pred njegovim timom dosta posla, a pre svega je otkrio kakav je zdravstveni bilten njegovog tima.

- Neće biti sa nama i Gobeljić i Degenek zbog suspenzije. Sanogo se vratio, videćemo da li će moći 90 minuta. Dioni je van stroja, vratili smo i Pipa Falka. Nije loše, moglo je bolje, ali sem tih uvodnih 20, zadovoljni smo kako smo izgledali 70 minuta u Lučanima. Hvatamo zalet do 15. decembra gde nas očekuju utakmice na tri dana. Ova sutra je jedna od najbitnijih u polusezoni - rekao je Stanković.

 

 

Ranije u toku dana, trener Ludogoreca je istakao da nemaju šta da kalkulišu te i da u Beograd dolaze po tri boda, Stanković je na to rekao da poštuje svakog protivnika.

- Evropa je Evropa, svako ko igra želi da pobedi. Vidim da se priča da će oni doći bez par igrača, ali ako vratimo film unazad, mi smo tamo bili bez nekoliko igrača, pa smo napravili jednu od najlepših pobeda. Ovoj utakmici prilazimo sto odsto takmičarski. Znamo šta pobeda može da nam donese. Idemo u meč 100 odsto. Poštujemo njihovu istoriju, imaju čime da se pohvale prethodnih godina - dodao je Stanković.

Foto: Starsport

 

Stanković je takođe istakao da da uglavnom zna koji će igrači istrčati na teren.

- Ne mogu da znam do početka utakmice koga će izvesti Ludogorec, tako sam sam više skoncentrisan na nas, 95 odsto znam ko će izađe i kako ćemo se suprotstaviti. Mi smo uvek samokritični, ne bežimo od odgovornosti, pre svega ja, posle toga i ovi momci. Stvarno je zadovoljstvo raditi sa njima kad imaju takav pristup. Da kada se i pogreši znamo da smo pogrešili i radimo na tome da sve ispravimo. S obzirom da gajimo stil igre koji je dosta ofanzivan, normalno je da ako ne kazniš protivnika, imaš pet šansi i ne daš gol ili dva, moraš se nadati padu koncentracije. Ne opravdavam ga, ali razumem taj pad. Zato postoji odbrana, golman, svi smo jedna ekipa. Radimo na tome da imamo ravnotežu, prevashodno kada napadamo - zaključio je trener Crvene zvezde, Dejan Stanković koji se zatim osvrnuo na to što će meč biti odigran pred praznim tribinama:

- Faliće nam mnogo. U Lučanima smo bukvalno naše navijače imali iza klupe, bilo je fenomenalno svih 90 minuta slušati ih. Dali su ozbiljan vetar u leđa. Faliće, igrali smo jednom pred decom, sa Kairatom, bila je to revanš utakmica. Bila je lepa atmosfera. Zvezdaš je zvedaš, da li je dete ili odrasli, treba odigrati jednu jaku takmičarsku utakmicu i za one koji neće moći da dođu, da obezbedimo to proleće u Ligi Evrope. Ako ne ovu, onda sledeću. Neće zavisiti od nas stopostotno, ali naš cilj moramo da opravdamo i da se pobedom u grupnoj fazi pokažemo dobro u poslednjoj utakmici na Marakani.

Meč Crvena zvezda - Ludogorec na programu je u četvrtak (25.11) od 18.45.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading