SVAKA ČAST PIKSIJU, ALI HRVATI SU LIGA ZA SEBE: Legendarni napadač nema DILEMU ko je bolji!

Autor:

Sport

24.11.2021

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni crnogorski napadač Mirko Vučinić prokomentarisao je direktan plasman Srbije i Hrvatske na Svetsko prvenstvo u Katar 2022.

SVAKA ČAST PIKSIJU, ALI HRVATI SU LIGA ZA SEBE: Legendarni napadač nema DILEMU ko je bolji!

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Vučinić se u intervjuu za "Jutarnji list" dotakao i uspeha i neuspeha bivših jugoslovenskih republika u kvalifikacijama za Mundijal. U Katar idu Hrvatska i Srbija, a ostali, uključujući i Crnu Goru, nisu uspeli.

- Naš fudbal ide jako dobro, a za to je najzaslužniji naš predsednik Dejo Savićević, koji zaista puno radi i dobro radi kako bi pomogao fudbalu. Čini mi se da je napravio dobre temelje i da će nam fudbal nastaviti da raste- rekao je Vučinić.

- I nadam se da će se i reprezentacija dići, iako nas je jako malo pa nije lako stvoriti dobru generaciju.

Kako gledate na uspehe Srbije?

Republika

Foto: Starsport

Miro Vučinić

- Svaka čast Piksiju Stojkoviću na svemu što je napravio kao selektor Srbije. Treba doći u Portugal, gubiti 1:0 već u drugoj minuti, a onda dobiti utakmicu. I još nadigrati Portugal! To je znak da Srbija ima odličnu reprezentaciju, koja može igrati protiv svakoga u svetu- rekao je Vučinić.

Znači može i protiv Hrvatske?

- Naravno, može i protiv Hrvatske, bio bi to sjajan dvoboj, voleo bih to da pogledam. Dva slična stila igre, igrači koji se dobro poznaju. No, Srbi moraju biti svesni da su još uvek daleko iza Hrvatske. Srbija se sad digla i pokazala da može, ali tek ćemo videti je li u stanju raditi ono što Hrvati rade već 25 godina, da li je u stanju ostati duže vremena blizu vrha. Zato je Hrvatska još uvek liga za sebe u našoj regiji- zaključio je Vučinić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading