MANČESTER SITI ILI PSŽ? Sudar ARAPSKIH TEŠKAŠA od 2.000.000.000 evra!

Autor:

Sport

24.11.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Engleze finansira kraljevska porodica UAE, dok iza PSŽ stoji Katar, a nijedna od arapskih imperija još nije ostvarila san o osvajanju Lige šampiona.

MANČESTER SITI ILI PSŽ? Sudar ARAPSKIH TEŠKAŠA od 2.000.000.000 evra!

Foto: Tanjug/AP

Večerašnji (21.00, RTS 1, Arena sport 2 P) derbi Lige šampiona između Mančester sitija i PSŽ daleko je od pukog obračuna za prvo mesto u A grupi elitnog takmičenja. Biće to sudar dve arapske imperije koje kontrolišu dva kluba, a na terenu Etihada naći će se dve najskuplje ekipe na planeti, koje zajedno vrede dve milijarde evra i koje pokušavaju da ostvare snove svojih vlasnika o pokoravanju Evrope, makar kroz osvajanje elitnog evropskog fudbalskog takmičenja - Lige šampiona.

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola na raspolaganju ima najskuplji igrački kadar na svetu, vredan 1,08 milijardi evra, a to nije slučajnost jer iza engleskog tima stoji Mansur bin Zajed el Najhan, član kraljevske porodice iz Abu Dabija čije se bogatstvo procenjuje na 18,6 milijardi evra.

Mančester siti (Engleska)

Vrednost tima: 1.080.000.000 evra

Vlasnik: Mansur bin Zajed el Najan,

iz kraljevske porodice UAE

Bogatstvo vlasnika: 18,6 milijardi evra

PSŽ (Francuska)

Vrednost tima: 990.800.000 evra

Vlasnik: Tamim bin Hamad el Tani,

iz kraljevske porodice Katara

Bogatstvo vlasnika: 1,86 milijardi evra

 

Gvardiola u sudaru fudbalskih skorojevića, koji se finansiraju petrodolarima, neće moći da računa na najboljeg pojedinca Kevina de Brujnea jer je Belgijanac pozitivan na koronavirus.

S druge strane, strateg PSŽ Maurisio Poketino dovodi se u vezu sa Mančester junajtedom pošto britanski mediji tvrde da će on na Old Traford, a Zinedin Zidan na klupu Parižana. Argentinac vodi drugi najskuplji tim sveta, čija je vrednost 990,8 miliona evra. "Sveci", čiji je vlasnik Tamim bin Hamad el Tani, koji je težak 1,86 milijardi evra i izaslanik je kraljevske porodice iz Dohe, godinama ulažu enormne sume u jačanje tima.

Ipak, Parižani su ovog leta uspeli da odrade jedan od najboljih prelaznih rokova u istoriji fudbala jer su na Park prinčeva bez obeštećenja stigli Mesi, Ramos, Donaruma i Vajnaldum. Veteran Serhio Ramos konačno će putovati s ekipom i biti u protokolu, dok se najbolji pojedinac Evropskog prvenstva Donaruma najverovatnije vraća na gol.

Italijan najavljuje novi spektakl poput onog u Parizu, kada je njegov tim slavio sa 2:0.

- Prvi meč je bio fantastičan. Sada smo svi ujedinjeni da ponovimo takav meč. Moraćemo da budemo još bolji jer znamo da je Mančester siti sposoban da pobedi bilo koji tim na svetu. Moramo da uđemo sa željom da trijumfujemo od prvog minuta - rekao je Donaruma.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Oglasio se Donaruma pred meč na "Etihadu"

Dvoboj Sitija i PSŽ biće repriza prošlogodišnjeg polufinala Lige šampiona. Iz tog dvomeča Englezi su izašli kao pobednici, ali su u finalu poraženi od Čelsija. "Svecima" je takođe finale bio krajnji domet u elitnom takmičenju pošto su 2020. poraženi od Bajerna u utakmici za trofej.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading