ITALIJANI PREPRIČAVAJU PIKSIJEVE REČI: Veliki Milan je rođen u Beogradu, Zlatna lopta mi je izmakla zbog povrede!

Autor:

Sport

23.11.2021

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Stojković Piksi je za "Gazetu delo sport" govorio o igračkim danima i još jednom podsetio na legendarni dvomeč između Crvene zvezde i Milana.

ITALIJANI PREPRIČAVAJU PIKSIJEVE REČI: Veliki Milan je rođen u Beogradu, Zlatna lopta mi je izmakla zbog povrede!

Foto: youtube.com/printscreen/Sportska sećanja

U novembru 1988. je Milan spasila magla u Beogradu, meč je prekinut pri vođstvu Crvene zvezde, a potom su "rosoneri" osvojili titulu šampiona Evrope.

- I danas mislim da je Bog spasao Milan primoravajući nas da igramo ponovo revanš utakmicu u Beogradu zbog magle. I danas kad se vidim sa Brajdom i Galijanijem šalim se sa njima na tu temu. Njihov veliki Milan je rođen u magli mog Beograda- rekao je Piksi za italijanske medije.

Stojković je potvrdio da su "rosoneri" i Silvio Berluskoni želeli da ga angažuju, ali da je Bernar Tapi bio brži.

- Milan me je želeo u svojim redovima, ali već sam bio potpisao predugovor sa Tapijevim Marsejom. Berluskoni mi je poklonio dva sata. Dve godine kasnije su me zvali da igram prijeteljsku utakmicu sa Atletiko Madridom: trenirao sam par dana u Milanelu i otputovao sam u Španiju, ali zbog pravila FS Italije nisam igrao taj meč.

Selektor Srbije je u Italiji nosio dres Verone, a za taj grad ga vežu lepa sećanja.

Republika

Foto: Starsport

Piksi pričao Italijanima o slavnoj prošlosti

- Volim Veronu, ona je u srcu moje porodice. Tamo sam uvek dobrodošao. Kada sam došao na pozajmicu iz Marseja bilo je nekoliko hiljada navijača koji su me dočekali. Da je moje koleno izdržalo, napravili bismo velike stvari zajedno. To je moj žal: bez problema sa kolenom, uveren sam da bih osvojio Zlatnu loptu.

Piksi se setio saveta koji mu je dao Dijego Armando Maradona na Mundijalu u Italiji.

- Prvi put sam ga video na Mundijalu u Italiji. Igrali smo meč Jugoslavija – Argentina u Firenci. Bio sam impresioniran, gledao sam ga netremice tokom zagrevanja i na kraju meča smo razmenili dresove. To je najlepši suvenir u mojoj igračkoj karijeri zajdno sa dresom Platinija. One nemaju cenu. Kad sam došao u Veronu imao sam priliku da pričam sa njim telefonom i tada mi je rekao: Slušaj Dragane, budi oprezan, defanzivci u Italiji su veoma grubi i podli- prepričao je Piksi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading