LEGENDARNI AS PROGOVORIO O SRPSKOM FUDBALU: Da nije Terzića i Mrkele...

Autor:

Sport

23.11.2021

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni srpski fudbaler i nekadašnji funkcioner FSS Darko Kovačevič, iako ne boravi u Srbiji, pomno prati sva dešavanja u našem fudbalu.

LEGENDARNI AS PROGOVORIO O SRPSKOM FUDBALU: Da nije Terzića i Mrkele...

Foto: Starsport

Ovog puta u razgovoru za Meridian sport, Kovačević se dotakao Crvene zvezde i istakao da velike zasluge za uspeh crveno-belih ima niko drugi nego Zvezdan Terzić.

- Pratim Zvezdu. Deki mi je veliki prijatelj. Snašao se odlično na klupi, vodi priču fenomenalno. Radio je prethodno u Udinezeu (kao pomoćnik Stramaćoniju, prim.aut.). Sigurno mu je bilo teško u početku, ali je okupio sjajan stručni štab. Ovo mu je već druga godina u Zvezdi i pokazalo se da ide kako treba. Ima dobru generaciju, dobre mlade igrače uz spoj iskustva sa Kangom, Sanogom i Njegošem Petrovićem kojeg zaista volim da gledam. Tu je i Ben, Eraković je mlad štoper, tu je i Dragović... Imaju Terzić i Mrkela ogromne zasluge za to, a i rezultate da to podrže - rekao je Kovačević za Meridian sport.

Republika

Foto: Starsport

Darko Kovačević

Velika je stvar što bi Srbija uz dobre rezultate Zvezde i Partizana u Evropi mogla da osigura 12. mesto na UEFA tabeli i donese nam i petog predstavnika u evropskim takmičenjima od sezone 2022/2023.

- Mi smo "rasadnik" talenata. Znamo da i mladi igrači nekada odu rano. Bilo da je fudbal ili neki drugi sport, ja sam protiv toga. Ali, nisam u našem fudbalu pa da komentarišem. Stvarno mi je drago da i Partizan igra dobro u Evropi. Voleo bih i da se Vojvodina vrati.

Deluje da srpski fudbal konačno ide nekom lepom putanjom...

- Reprezentacija nam je otišla u Katar, bilo bi dobro da i tamo igramo neku ulogu. Međutim u domaćem fudbalu je infrastruktura jako bitna, da bi se i gledaoci vratili. To svi znaju, nisam ja izmislio... Recimo, TSC je napravio sjajan stadion. Ima fenomenalne uslove. To je najbitnije. Da još kvalitetniji fudbal igramo - zaključio je Kovačević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading