FSS ZADOVOLJAVA INTERESE PARTIZANA?! Otkriveni šokantni detalji otkaza u savezu!

Autor:

Sport

22.11.2021

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski savez Srbije u poslednje vreme trpi velike promene u svom taboru. Pre nekoliko dana je objavljeno da će na mesto predsednika biti postavljen Nenad Bjeković, a FSS je nakon više od dvadeset godina službe napustio uvaženi hirurg, kardiolog i profesor doktor Miljko Ristić koji više nije na čelu Medicinske komisije.

FSS ZADOVOLJAVA INTERESE PARTIZANA?! Otkriveni šokantni detalji otkaza u savezu!

Foto: Starsport

Ristić je smenjen zbog, kako se navodi, nezadovoljstva čelnih ljudi FSS-a odlukom da odloži utakmicu Crvena zvezda - Voždovac.

- Iznenađen sam smenom, vest sam saznao iz sredstava javnog informisanja. Počelo je sve odloženom utakmicom Crvene zvezde i Voždovca, iako su sprovedene kompletne mere, shodno proceduri - izjavio je Ristić za "Sportski žurnal" i potom otkrio ko je bio inicijator njegove smen:

- Inicijator je bio Jovan Šurbatović. Razumem donekle generalnog sekretara, izbori su na pragu, mora da održava dobre veze sa strukturama Partizana i Zvezde. Tražio je uprkos propisima da se utakmica igra po svaku cenu, u nedostatku termina. Slučaj je bio delikatan i da su samo dvojica igrača imala nalaze o koroni, imali bismo obavezu izolacije. Opet, dostavljeni izveštaji bili su dovoljni za odlaganje. Jesenas je u jeku epidemije bilo uslova za prekid prvenstva – rekao je doktor Ristić za Sport klub i nastavio:

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

Doktoru Ristiću je takođe zamereno i to što je član Upravnog odbora beogradske Crvene zvezde.

- Najviše me pogodila tvrdnja Šurbatovića da sam u sukobu interesa. Rekao sam mu da je on kao vođa navijača Crvene zvezde u većem sukobu interesa. Nisam pregledao nijednog fudbalera, već konstatovao izveštaj kolege. Ponizio je lekarsku profesiju. Nije na tim izveštajima potpis istog lekara, već sasvim različitih. Nije bilo razloga za sumnju. I još jedna stvar o sukobu interesa - ne primam platu za angažovanje ni u Crvenoj zvezdi, ni u FSS.

Republika

Foto: FSS

 

Ristić je takođe otkrio i da je svojevremeno pomogao Šurbatoviću, koji ga je potom smenio.

- Šurbatovića, obolelog od korone, vozio sam i smestio na Infektivnu kliniku. Imao je pravo da me smeni, ali ne na takav način. Ako je sumnjao u izveštaje, mogao je da proveri. A, ne da na mom slučaju zadovoljava interese Partizana - zaključio je Ristić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading