NISU OD ČELIKA: Tužne vesti, bolest HARA među fudbalerima!

Autor:

Sport

20.11.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Motor i često ključni igrač na sredini terena Partizana Bibras Natko (31) morao je da napusti nacionalni tim Izraela, čiji je kapiten, pred finiš kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, a nakon detaljnih analiza utvrđeno je da nekadašnji as moskovskog CSKA ima ozbiljan problem. Naime, njemu je putem laboratorijskih testova dijagnostikovana anemija, pa će morati da pauzira do januara.

NISU OD ČELIKA: Tužne vesti, bolest HARA među fudbalerima!

Foto: Starsport

Natko je samo jedan u nizu vrhunskih fudbalera koje su u godinu dana zadesile nimalo naivne zdravstvene muke. Pritom, nije reč o ubičajenim sportskim povredama, te su pre njega čak bile i ugrožene karijere Aleksandru Kataiju (30), Kristijanu Eriksenu (29) i Serhiju Agueru (33).

ŠAMPIONSKI POVRATAK

Kao kreativac, asistent, dribler i golgeter, Katai je najvažniji igrač Crvene zvezde od povratka iz Amerike, pa je sve u Ljutice Bogdana zabrinulo njegovo, u početku misteriozno, odsustvo s terena krajem novembra 2020. Premda se prvobitno spekulisalo o povredi primicača, precizni pregledi pokazali su da momak iz Srbobrana boluje od trombocitopenije, retke bolesti krvi koja nastaje usled problema s manjkom krvnih elemenata, što dalje dovodi do zgrušavanje krvi i usporene cirkulacije.

Ipak, povremeni reprezentativac Srbije uspešno se oporavio i vratio na teren poslednjeg dana februara i zatresao mrežu Proletera u trijumfu Zvezde od 4:0. Ali je i dalje oprezan i ide na redovne kontrole.

JUNAČKO SRCE

Planeta je zanemela 12. juna, kada je tokom Evropskog prvenstva u Kopenhagenu, na meču između Danske i Finske (0:1), plejmejker domaćih Eriksen pao na travu kao pokošen. Saigrači su ga okružili, hitno je prevezen u najbližu bolnicu, a utvrđeno je da je as milanskog Intera doživeo srčani udar. Sve prognoze u vezi s njegovim oporavkom otada su neizvesne, a nekadašnjem igraču Totenhema ugrađen je defibrilator, odnosno aparat za pokretanje srca. Postoje nagoveštaji da bi se Eriksen mogao vratiti fudbalu na proleće, ali to nije izvesno.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Naćo Fernandes igra s dijabetesom

Univerzalni defanzivac Real Madrida Naćo Fernandez (31) s uspehom nosi dres "kraljevskog kluba", čije je sve mlađe kategorije prošao, a sve to postiže uprkos činjenici da mu je sa samo 12 godina dijagnostikovan dijabetes tipa jedan. Povremeni reprezentativac Španije tek je 2016. obelodanio tu informaciju javnosti. On strogo vodi računa o ishrani i pripremi za utakmice, što mu je možda i pomoglo da izbegne teže povrede u karijeri.

Muku sa vitalnim organom ima i napadač Barselone Aguero, koji je 30. oktobra u finišu prvog poluvremena duela s Alavesom (1:1) morao da napusti teren usled nepravilnog rada srca, odnosno aritmije. Argentinac je nakon detaljnih kardioloških pregleda saopštio da će najmanje tri-četiri meseca biti van terena, što je veliki hendikep za njega, ali i za posrnule Katalonce.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading