NE ŽELI DA VIDI SRBIJU NA SP! Borjan bacio Kanadu u TRANS!

Autor:

Sport

19.11.2021

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Borjan govorio je nakon velikog uspeha i pobede sa selekcijom Kanade o utiscima i eventualnim željama na SP.

NE ŽELI DA VIDI SRBIJU NA SP! Borjan bacio Kanadu u TRANS!

Foto: InstagramPrintscreen

- Daće Bog da i ja vidim Katar - naglašava čuvar Javorovog lista, Zvezdin ponos, Borjan za Sport Klub.

Pre nego što se nastavi dijalog, nekoliko naslova sa ovdašnjih portala, u danu kada je u dalekom Edmontonu, probušen sombrero – Kanada je lider, snežni ljudi Borjan i Larin jači od Meksika, Borjan sjajnom odbranom u 93. minutu pogurao Kanadu ka Mundijalu, Borjan je heroj Kanade, Borjan doneo pobedu, Kanada u transu, Meksikanci u šoku, magični Borjan… Evo i tabele posle osam rundi kvalifikacionih susreta Severne i Centralne Amerike: Kanada 16, SAD 15, Meksiko 14, Panama 14, Kostarika devet, Jamajka sedam, El Salvador šest i Honduras tri boda.

Trijumf nad Meksikom, 2:1, čudesne odbrane u nadoknadi vremena, najava da bi moglo da se ostvari ono što se čeka 36 godina i ugrabi ulaznica za Svetsko prvenstvo? Traži se Borjanov osvrt.

- Odlično, super, sjajno! Na minus 15 stepeni, uz sneg, vetar, na veštačkoj podlozi… Zasluženo. Ohrabrujuće. Obećavajuće.Tri prvoplasirane reprezentacije odlaze direktno na SP, četvrtoplasirana će u baraž. Do kraja kvalifikacija – šest kola. Kanada na megdanu Hondurasu, zatim dočekuje SAD, niz se produžava gostovanjem El Salvadoru… Idemoooo.

Kanadska javnost je ushićena?

- Fudbal je postao glavna tema, ljudi su oduševljeni, narod veruje u državni tim, poklanja mu srce, hrli na utakmice… Ne tako davno, u gledalištu 45.000 navijača, od tog broja, bar 35.000 na strani protivnika, a sad 45.000 privrženih Kanadi. Fantastično.

Rezultat nosi, rezultat je svrha, Kanada je jedina reprezentacija u grupi koja nije osetila gorčinu poraza, zabeležila četiri remija, Honduras 1:1 (d), SAD 1:1 (g), Meksiko 1:1 (g), Jamajka 0:0 (g) i četiri pobede: El Salvador 3:0 (d), Panama 4:1 (d), Kostarika 1:0 (d) i Meksiko 2:1 (d). Za pohvalu, svakako, komplimenti i Kajlu Larinu, dvostrukom strelcu protiv Meksika.

 

 

- Dobar momak, dobar igrač, prvotimac turskog Bešiktaša, i te kako bitan za državnu selekciju. Iz istog kluba je i moj najbolji prijatelj, tridesetosmogodišnji veznjak Atiba Hačinson, družimo se 12 godina, on je kapiten, ja njegov zamenik. Zajedno ćemo, nadam se, i na Mundijal, da u Kataru sretnemo i pozdravimo srpske reprezentativce, možda ćemo i da se sastanemo na terenu, mada, nikako ne bih voleo Srbiju za rivala, ja sam Srbin. Je li tako? Jeste. Ok - nasmejao se Borjan.

Da li da se hvalim što sam u doba kada je od 2009. do 2011. godine branio u Radu, predvideo da će u određenom delu karijere stati ispred mreže Crvene zvezde i ostaviti dubok, dubok trag? Sad i da se našalim – razmišljam nešto, ko će da hvali, ako sam sebe ne hvališ. Ako je u osmehu spas…. Onda… Neka se zadrži na ekranu. Moglo bi još nešto da se napiše? Pa, moglo bi, vezano za Borjanov povratak iz Kanade.

- Trebalo je juče da se pojavim u Srbiji, desila se promena plana, let je odložen, Vankuver, Toronto, Minhen, Beograd. Viša sila - otkrio je Milan Borjan u razgovoru za Sport Klub.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading