IKONA PARTIZANA, PUČISTA, ČOVEK KOGA SU OTERALI "GROBARI": Ko je Nenad Bjeković budući predsednik FSS?

Autor:

Sport

18.11.2021

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika bura podigla se danas oko informacije da će na čelo Fudbalskog saveza Srbije biti postavljen Nenad Bjeković (75), kojem bi mandat trebao da počne od marta 2022. godine.

IKONA PARTIZANA, PUČISTA, ČOVEK KOGA SU OTERALI "GROBARI": Ko je Nenad Bjeković budući predsednik FSS?

Foto: Public

Bjeković će na toj funkciji naslediti Slavišu Kokezu i dobiće četvorogodišnji mandat do 2026. godine, dok će izbori biti raspisani 29. novembra na sednici Skupštine Fudbalskog saveza , a već je sada jasno da neće imati ozbiljnijeg protivkandidata.

Ko je Nenad Bjeković?
 

Rođen 5. novembra 1947. godine u selu Lazarevo pokraj Zrenjanina. Bjeković je svoju fudbalsku karijeru počeo šezdesetih godina prošlog veka u FK Proleter iz Zrenjanina u kojem se afirmisao kao talentovani napadač, da bi potpunu afirmaciju doživeo prelaskom u beogradski Partizan čiji dres je nosio od 1969. do 1976. godine.

Ikona Partizana

 

Za beogradske crno-bele odigrao je 379 utakmica i postigao 191 gol. Kao igrač osvojio titulu 1976. godine. U daljoj trenerskoj karijeri takođe je predvodio Partizan sa kojima je osvojio dve titule, 1986. i 1987. godine.

Bjeković je u Humskoj poznat i kao strelac jednog od najvažnijih golova u istoriji Partizana, kada je u poslednjoj utakmici, protiv Olimpije u Ljubljani (1:0), postigao jedini gol i ovaj je odlučio da Partizan osvoji šampionski trofej.

Bjeković je odigrao i 22 utakmice za reprezentaciju Jugoslavije, za koju je postigao četiri gola.

Od ljubavi do mržnje sa "Grobarima"

 

Od kada se posvetio trenerskom pozivu, nekoliko godina je bio član stručnog štaba beogradskog Partizana da bi kasnije postao i sportski direktor crno-belih.

Zbog loših rezultata Partizana u sezonama 2005/06 i 2006/07, navijači Partizana su tražili njegovu smenu, kao i smenu predsednika FK Partizan Ivana Ćurkovića i generalnog sekretata Žarka Zečevića.

Bjeković je 16. maja 2007 podneo ostavku na mesto predsednika ali je imenovan za savetnika predsednika za sportska pitanja.

Od aprila 2018. vrši funkciju potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Bjeković pučista u FSS?

 

Bjeković je ponovo u žižu javnosti dospeo u maju mesecu ove godine kada je sa čela saveza smenjen dotadašnji predsednik Slaviša Kokeza. 

Tada je, tadašnji v. d. predsednika Marko Pantelić smenio ljude koji su mu, kako je on izjavio, radili o glavi, a onda je ta "druga struja" sa Nenadom Bjekovićem i Novicom Tončevim na čelu pokušala puč i, prema svojoj verziji, u tome uspela izglasavanjem smene Pantelića i postavljanjem Bjekovića na mesto v.d. predsednika FSS-a. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
test

18.11.2021 13:59

Zamisli kada u novinama izlazi naslov Bjekovic predsednik fss vec od marta. A onda se kaze bice izbori u fss. To onda nisu izbori, kad se vec zna ko ce biti predsednik. To se zove POSTAVLJENJE.

aleksandar

18.11.2021 14:02

Iskreno, najiskrenije se nadam da predsednik Vucic nece ovo dozvoliti. Navijaci ce krenuti sve masovnije da se bune i verujem da bi pojedine politicke grupe jedva docekale da proguraju svoje ciljeve. Bjekovic je covek koji je promenio statut i izbrisao starosnu granicu da bi sebi omogucio fotelju

Ja

18.11.2021 14:43

Nadam se da ovo komunističko i lopovsko smeće neće sesti u FSS! Ima li Srbija poštenije i bolje ljude od ovoga i ovome sličnih!? Da li se mi obični ljudi pitamo išta, nama običnim ljudima je u interesu, da nam klubovi budu bolji, da nam reprezentacija igra velika takmičenja i da nam liga bude mnogo bolja i lepša! Sa ovim LOPOVOM I OSTALIM LOPOVIMA teško! Vidić je jedino pravo rešenje, ostali mrš!!!

Odgovori 10 0
jedan

18.11.2021 16:26

Bez obzira sto su sada mnogi opijeni uspehom reprezentacije, drzava ne sme nikom da prepusti potpuni kontrolu nad fudbalskim savezom jer bi to u buducnosti moglo da donese probleme. Posebno kada pojedinci iz fudbalskog saveza pomisle da su jaci od drzave. To smo videli i u slucaju Kokeza