SKANDAL U KVALIFIKACIJAMA ZA MUNDIJAL: FIFA ponavlja odlučujući meč nakon BRUTALNE KRAĐE!

Autor:

Sport

18.11.2021

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još uvek nisu poznati svi učesnici predstojećeg Svetskog prvenstva u fudbalu. Osim reprezentacija koje su obezbedile direktan plasman, među kojima je i selekcija Srbije, očekuje nas baraž koji će odigrati drugoplasirane ekipe svih grupa. Međutim, isplivao je i jedan kontroverzni meč.

SKANDAL U KVALIFIKACIJAMA ZA MUNDIJAL: FIFA ponavlja odlučujući meč nakon BRUTALNE KRAĐE!

Foto: YoutubePrintscreen

Naime, u okviru grupe G, Južna Afrika je poražena u Gani sa 1:0. Tim porazom Južna Afrika je izgubila sve šanse da se u martu sledeće godine bori kroz plej-of za odlazak na Mundijal i to zbog sumnjivo dosuđenog penala.

U 33. minutu vezni igrač domaćih je pao posle blagog dodira defanzivca gostiju, a senegalski arbitar je odmah pokazao na belu tačku.

Odmah posle meča Južna Afrika je pisala Fudbalskoj federaciji Afrike i FIFA-i sa zahtevom da se analizira čitav meč jer osećaju da su pokradeni.

Takođe je i zatraženo da se utakmica ponovi! Ubrzo je iz FIFA stigao i odgovor u kojem se navodi da će o žalbi Južne Afrike da se raspravlja 23. novembra…

Bivši sudija iz Južne Afrike Ace Nkobo je, na zahtev FS Južne Afrike "obradio" je ovaj meč i utvrdio čak 71 situaciju u kojoj je oštećena Južna Afrika!

Prema dosadašnjim pravilima FIFA, postoji mogućnost da se utakmica ponovi na osnovu “očigledne greške sudija”. Ovo ne bi bio prvi put da se to dešava upravo Južnoj Africi kopja je ponovila meč protiv Senegala, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Tada je Južna Afrika pobedila s 2:1, ali je naknadno utvrđeno da nije trebalo da bude dosuđen penal za Južnu Afrike jer lopta nije pogodila igrača Senegala u ruku, već u koleno.

Tada je FIFA  ponovila meč, a onda je Senegal bio bolji (2:0) i otišao u Rusiju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading