PIKSIJEV DŽEK-POT: Selektor Srbije saznao još SJAJNIH vesti posle plasmana na Mundijal!

Autor:

Sport

18.11.2021

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Stojković postao je selektor Fudbalske reprezentacije Srbije u martu 2021. i za samo osam meseci napravio, može se reći, čudo. Legendarni Piksi od raspuštene bande stvorio je ekipu koja je pobedila Portugal u Lisabonu i plasirala se na Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru s prvog mesta na tabeli.

PIKSIJEV DŽEK-POT: Selektor Srbije saznao još SJAJNIH vesti posle plasmana na Mundijal!

Foto: Starsport

Piksi

Takav razvoj događaja doneo je Nišliji džek-pot od čak milion evra jer je pri potpisu ugovora toliki bonus ugovoren ukoliko se Dušan Tadić i drugovi plasiraju na Mundijal!

ISPRED SVIH

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji naše zemlje dobio je nagradu koju nije dočekao nijedan njegov prethodnik, a jedino mu je bio blizu čuveni i, nažalost, pokojni Radomir Antić. Bivši strateg nacionalnog tima odveo je "orlove" na planetarnu smotru 2010. u Južnoj Africi, a tada je dobio povećanje plate od 900.000 evra, u koje je bio uključen i bonus. Zanimljivo je da je bonus koji je zaslužio Dragan Stojković najveći od pojedinih selektora koji su odveli reprezentacije na Svetsko prvenstvo, a da su informacije dostupne.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi i Aleksandar Mitrović

U komšiluku je Hrvatska takođe izborila Mundijal u poslednjem kolu pobedom nad Rusijom (1:0) u Splitu, a selektor Zlatko Dalić na ime bonusa dobio je 960.000 evra. Ipak, tu postoji i jedna rupa jer on tu sumu mora da podeli sa stručnim štabom. Upola manje novca od Piksija dobio je Geret Sautgejt, selektor reprezentacije Engleske.

SKROMNE SUME

Aktuelnom selektoru Engleske na račun je leglo "samo" 500.000 evra. Ispod njega je Lionel Skaloni, selektor Argentine, sa 400.000 evra, i Murat Jakin, selektor Švajcarske, sa 300.000 evra.

Bonus bi mogao da dobije i Roberto Manćini, selektor osvajača Starog kontinenta, ali samo ako prođe baraž (dve utakmice). Ukoliko "azuri" odu na Mundijal, popularni Manćo dobiće povećanje plate milion evra, ali u tu sumu uključen je i bonus.

Selektori i bonusi za plasman na SP

Dragan Stojković Srbija 1.000.000

Zlatko Dalić Hrvatska 960.000

(deli sa stručnim štabom)

Geret Sautgejt Engleska 500.000

Lionel Skaloni Argentina 400.000

Murat Jakin Švajcarska 300.000

Roberto Manćini Italija 1.000.000

(uračunato u povećanje plate ako se plasira)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading