SRBIJA IZBEGLA PAKAO BARAŽA, KAPA DOLE PIKSIJU: Mijatović EKSKLUZIVNO za Republiku - trijumf "Orlova" u Portugalu je KRUNA kvalifikacija!

Autor:

Sport

16.11.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije oduševila je naciju istorijskom pobedom nad Portugalom na stadionu "Luž" (2:1), čime je izborila direktan plasman na Svetsko prvenstvo, a legenda Real Madrida, ali i našeg nacionalnog tima, Predrag Mijatović nije iznenađen podvigom "Orlova".

SRBIJA IZBEGLA PAKAO BARAŽA, KAPA DOLE PIKSIJU: Mijatović EKSKLUZIVNO za Republiku - trijumf "Orlova" u Portugalu je KRUNA kvalifikacija!

Foto: Starsport, Tanjug/AP

Mijatović je, u ekskluzivnom razgovoru za Republiku, podvukao da je od prvog meča imao veru u rad selektora Dragana Stojkovića Piksija, a dodao je da je viza za Katar "overena" na dominantan način.

- Verovao sam u Piksija od samog početka kvalifikacija, naročito zbog načina na koji se reprezentacija Srbije vratila u utakmicu protiv Portugala u Beogradu, nakon dva gola zaostatka. Naravno, uoči "lisabonskog finala", Portugalci su bili favoriti, ali ni u jednom trenutku nisam mislio da je plasman na Mundijal "nemoguća misija" - počeo je legendarni napadač.

Selektor Stojković je promenio ambijent oko nacionalnog tima, što je imalo veliki uticaj na podvig na Pirinejima.

- Doneo je pobednički mentalitet, karakter, "personaliti... Ostvario je odličan odnos sa igračima koji perfektno razumeju njegove zahteve. Trijumf u Lisabonu je kruna celog kvalifikacionog ciklusa, a ostvaren je na način da je Srbija nadigrala protivnika koji poseduje izuzetan kvalitet, a imao je sve na svojoj strani. Pritom, mislim i na domaći teren, vatrenu podršku sa tribina, ali i činjenicu da  je Portugalu i bod odgovarao za prvo mesto u grupi. Želim da uputim čestitke Piksiju i igračima na ogromnom rezultatu.

Republika

Foto: Starsport

"Piksi, alal vera" - Predrag Mijatović

Peđa smatra da bi put na svetski šampionat kroz baraž bio "pakleno težak".

- Tražiti plasman na Mundijal kroz baraž bila bi izuzetno teška priča. Jednostavno, od 12 selekcija, prolaze samo tri, a vidimo da će tu biti reprezentacija poput jedne Italije, koja je aktuelni evropski prvak, dok je Španija izvukla "kroz iglene uši". 

To je bio zgodan trenutak da Mijatovića podsetimo na nezaboravne mečeve baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine. Jugoslavija je tada u dvomeču do vrha napunila mrežu Mađarske (12:1), a naš sagovornik je bio strelac ukupno sedam golova.

- To su bila neka druga vremena. Sada je promenjen sistem kvalifikacija, u baražu bi Srbiju čekala dva ozbiljna rivala, pa je sjajna stvar što je to izbegla. Sigurno je da bi baraž bio teži put od trijumfa u prestonici Portugala - zaključio je Predrag Mijatović.

Podsetimo da je Mijatović dres sa nacionalnim grbom nosio u 73 navrata, uz 27 postignutih golova. Seniorsku klupsku karijeru je počeo u podgoričkoj Budućnosti, potom je prešao u Partizan, dok je najbolje fudbalske dane proveo u Španiji, gde je sa uspehom branio boje Valensije, Real Madrida i Levantea. Ono po čemu će ostati zauvek upamćen ljubiteljima fudbala je gol koji je postigao u 66. minutu finala Lige šampiona u Amsterdamu 1998. godine, kojim su "Galaktikosi" nadigrali Juventus sa minimalnih 1:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading