SRBIJA U TREĆEM ŠEŠIRU! Evo protiv koga Piksijevi "orlovi" mogu da budu u grupi na SP!

Autor:

Sport

16.11.2021

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obezbezdivši prvo mesto u Grupi A, kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, fudbalska reprezentacija Srbije obezbezdila je učešće na Mundijalu u Kataru. Presudan trenutak bila je pobeda nad favoritom grupe, Portugalom, u LIsabonu, rezultatom 2:1.

SRBIJA U TREĆEM ŠEŠIRU! Evo protiv koga Piksijevi "orlovi" mogu da budu u grupi na SP!

Foto: Tanjug/AP

Uskoro se bliži i kraj kvalifikacija, već su poznati i mnogi učesnici Mundijala, dok će ostale ekipe sreću potražiti u baražu. 

Pored domaćina Katara i selekcije Srbije, vizu za Svetsko prvenstvo obezbedili su i Nemačka, Danska, Brazil, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španija, Engleska i Švajcarska.

Dok su Argentinci matematički jako blizu direktnog plasmana.

Nove učesnike velike svetske smotre fudbala saznaćemo već večeras, kada će biti rešeno pitanje grupe G i da li će u Katar Holandija, Turska ili Norveška.

Foto: Starsport

Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović

Što se tiče samog žreba grupa za Mundijal, situacija je sledeća.

Prvi šešir je skoro pa ceo poznat. Još ostaje samo da se vidi da li će Italija kroz baraž uspeti da se plasira na Mundijal i zauzme mesto u prvom šeširu, ili će to mesto zauzeti Danska a možda i Portugalija.

Sastav prvog šešira najverovatnije će izgledati ovako: Katar, Belgija, Brazil, Francuska, Engleska, Argentina, Italija, Španija.

Sastav drugog šešira prema trenutnom stanju: Danska, Portugalija, Meksiko, SAD, Nemačka, Holandija, Švajcarska i Hrvatska.

Gotovo je izvesno da će Srbija biti u trećem šeširu, stoga se može očekivat dosta jaka grupa.

Interesantno je još i to da izabranici Dragana Sstojkovića Piksija mogu da dobiju sličnu grupu kao na prethodnom Mundijalu u Rusiji, kada je bila u grupi sa Brazilom i Švajcarskom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading