NIJE ON RONALDO, SLAVIMO TRAGIČARA KAO JUNAKA: Da li je Mitrović TO zaslužio?

Autor:

Sport

16.11.2021

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši fudbaler Partizana Albert Nađ imao je samo reči hvale za podvig Srbije u Lisabonu, a posebno se bavio Aleksandrom Mitrovićem, čovekom koji je postigao odlučujući gol na stadionu "Luž".

NIJE ON RONALDO, SLAVIMO TRAGIČARA KAO JUNAKA: Da li je Mitrović TO zaslužio?

Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji defanzivni vezista je podvukao da je Srbija bila izuzetno kritična prema centarforu Fulama, nakon promašenog penala u finalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Škotske na Marakani. Stoga, Mitar je prošao put "od tragičara do junaka".

- Kada je iz kadetske prelazio u omladinsku selekciju Partizana, ljudi koji su to vodili rekli su da je on tu 3,4. napadač po redu i ja sam tad bio koordinator, a i poznavao sam Mitrovića od ranije... Pa u datom momentu Vuk Rašović, trener Teleoptika, traži jednog igrača da odigra 10 na 10 na treningu pa je pozvao Acu Mitrovića na moj nagovor. Upravo ga je Vuk Rašović usmerio, on je 'krivac' za to što je sad, možda ne za to, ali mu je stvarno pokazao pravi put. Ono što je mnogo bitno i što Mitrović prepoznaje kod sebe, što je svestan svojih nemogućnosti. On nije igrač poput Ronalda, da nema taj neki dribling, ali je fenomenalan igrač u 16 metara, na prekidima, golovi glavom su fantastični. Zna šta ne može, ali ono što može usavršava svakog dana i to je najbitnije za njega. Bio je na margini, ali samo ga je njegov rad doveo do ovoga da danas pričamo o heroju, a godinu dana ranije smo ga kudili jer je bio tragičar protiv Škotske - rekao je Nađ, gostujući u Jutarnjem programu "TV Prva".

Republika

Foto: Starsport

Nađ objasnio razvojni put Aleksandra Mitrovića

Podsetimo da su "Orlovi", pod dirigentskom palicom selektora Dragana Stojkovića Piksija, obezbedili drugi vezani plasman na prvenstvo sveta, koje će se premijerno igrati u jesenjem terminu u Kataru naredne godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading