STANOJE, NEVERNI TOMA: Trener Partizana priznao da se OGREŠIO o "orlove"!

Autor:

Sport

15.11.2021

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je prokomentarisao direktan plasman reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022, i priznao kako nije verovao od početka u "orlove".

STANOJE, NEVERNI TOMA: Trener Partizana priznao da se OGREŠIO o "orlove"!

Foto: Starsport

Stanojević je oduševljen ishodom meča u Lisabonu.

- Prva impresija je način na koji je tim odigrao kompletne kvalifikacije, ne samo meč u Lisabonu. Taj utisak je snažniji od samog rezultata. Kakva dominacija, kakvo samopouzdanje, kakav način igre da se njome dođe do rezultata. Ishod je mogao da bude i ovakav i onakav, ali suština je stil. E, to daje integritet celoj priči- rekao je Stanojević tokom razgovora za Mozzart Sport.

Naravno, u centru pažnje je Piksi.

- Išlo se i ranije na mundijale, plasiraćemo se i na neke naredne. Dobijale su se i gubile utakmice, ali ovaj način igre odvaja od svega viđenog ranije. To je razlika. U redu, možda nećemo proći grupu u Kataru, to niko ne može da zna, moglo je da se desi da kvalifikacije okončamo na drugom mestu, ali odnosi su uvek isti. Fascinantni.

Republika

Foto: Starsport

Ronaldo u duelu sa Strahinjom Pavlovićem

Malo ko je mogao da pretpostavi da ćemo usred Lisabona savladati Portugal i direktno se plasirati na Mundijal, a to nije očekivao ni trener Partizana.

- Nisam očekivao, naravno da nisam. Posle svega što nam se dešavalo, ljudski je bilo da ne veruješ. Uvek može da se desi plasman na veliko takmičenje, kao što je i bilo u prošlosti, ali na ovakav način, autoritativno, za svaku pohvalu. I to nije samo poslednja utakmica na stadionu Benfike, već ceo tok kvalifikacija. Traje! Svidelo mi se kako ekipa diše. Nadao sam se da bismo možda mogli kroz baraž do Katara, ali na ovakav način, ovako ubedljivo, nisam. Zato, svaka čast.

Stanojeviću je bilo puno srce što su od 11 startera na Lužu petorica ponikla u Partizanovoj školi.

- Nemojte, molim vas... Uspeh reprezentacije nema veze sa seciranjem ko je odakle. Ako ćemo tako, imate legendu Crvene zvezde, Dragana Stojkovića, umešnog da sklopi celu priču i ponašanjem pokaže da je Srbija iznad svake vrste klubaštva. Imate i kapitena bez dodirnih tačaka sa večitima, a ponaša se Dušan Tadić kao istinski lider. Nema ovo nikakve veze sa tim odakle je ko, niti je u redu da se prebrojavamo. Ovo je nivo iznad. Bitan za fudbal, sport, državu. Možemo samo da budemo ponosni na igrače i selektora- dodao je Stanojević za "Mozzartsport".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
aleksandar

15.11.2021 19:39

Zar nije rekao skoro, pre jedne evropske utakmice da nije toliki patriota i da ga zanima samo njegov klub? Ovaj lik je vrlo dvolican, neiskren i svuda trazi priliku gde ce da izvuce neki benefit.