OGLASIO SE PIKSI IZ LISABONA: Selektor Srbije OTKRIO kako je motivisao "orlove" - plakali su od smeha, samo Rajkoviću nije bilo svejedno!

Autor:

Sport

15.11.2021

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je sabrao utiske posle besane noći u Lisabonu i otkrio zanimljive detalje koji su se desili neposredno pred meč sa Portugalcima.

OGLASIO SE PIKSI IZ LISABONA: Selektor Srbije OTKRIO kako je motivisao "orlove" - plakali su od smeha, samo Rajkoviću nije bilo svejedno!

Foto: fss.rs

Dragan Stojković Piksi

Ako je neko verovao u direktan plasman "orlova" na Svetsko prvenstvo u Katar, onda je to Dragan Stojković Piksi.

- Mislim da je sve ovo što se desilo zasluženo, najveće čestititke upućujem onima koji su bili akteri svega ovoga, a to su igrači. Oni su verovali od starta ovih kvalifikacija koje su bile izuzetno zahtevne, ovaj rezultat je izuzetno veliki, pobediti Portugal na njihovom terenu je nešto fantastično- rekao je Piksi dan posle velike pobede u Lisabonu.

On je po ko zna koji put pokazao skromnost, ali nije skidao osmeh sa lica.

- Osećam se lepo, smireno, nema mesta euforiji, nisam tip koji nešto slavi, uživam u suncu u Lisabonu. Ja sam neko ko je po prirodi optimista, uz sportu moraš da veruješ jer verovanje ti daje posebnu energiju, meni je drago što sam sve u šta sam verovao da prenesem na igrače- rekao je selektor Srbije.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi i Aleksandar Mitrović

"Orlovi" su osetili veliku podršku nacije, a istina je da među navijačima Srbije nikada nije vladala ovakva euforija.

- Ako ste pesimista ne možete biti pobednik, uspeh je nagrada ako verujete u ono što radite, nije samo to ova utakmica pokazala, od početka je vladalo duboko verovanje da možemo do cilja.

Potom je otkrio kako je motivisao igrače pred izlazak na stadion "Luž".

- Nisam od trenera koji traže samo disaciplinu, rekao sam im da zapamte poslovicu : "Sve što možeš danas ne ostavljaj na sutra!"- a potom je ispričao zašto se iz svlačionice čuo gromoglasan smeh.

- Rekao sam da lopta mora da ide pas, pas, pas, pa onda kada ne može onda kod Rajkovića, a onda Rajković počne da zalama jednog drugog, pa trećeg, tako može u bolnicu da me otera- nasmejao se Piksi.

On je istakao kako mu je drago što je Mitrović postigao pobedonosni gol.

- Znam kako mu je bilo protiv Škotske, ovo sinić je naplaćeno sa velikom kamatom u korist cele Srbije, sve se vraća u životu- rekao je Stojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading