I LEGENDA SRPSKOG FUDBALA STIŽE U LISABON: Idem da donesem sreću prijatelju i Srbiji!

Autor:

Sport

13.11.2021

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbalski stručnjak i trener engleskog Šefild junajteda, Slaviša Jokanović govorio je o glavnoj temi u sportu ovih dana. O odlučujućem meču reprezentacije Srbije protiv Portugala u Lisabonu koji će odlučiti ko direktno putuje na Svetsko prvenstvo.

Republika

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije

Jokanović je za Sportklub otkrio svoj plan tog dana, kao i to da li će se naći sa selektorom Srbije, Draganom Stojkovićem Piksijem.

- Plan: ustajanje pre sedam, skok do Mančerstera, zatim nastavak ture do glavnog grada Portugala. Sve u sklopu donošenja sreće prijatelju i našoj državnoj selekciji. Ne bih da smetam, ni pre, ni posle utakmice, biće dana… Zato postoji samo jedan dan, četrnaesti u mesecu novembru, koji promoviše direktnog putnika na SP. Da li je to najzačajniji datum u životu reprezentacije? Nije, naravno. Igraće se fudbal i dalje, neće biti kraj sveta ukoliko se u prvom naletu ne uzme ulaznica, doći će i baraž, kojeg, uzgred budi rečeno, izbegavam da pomenem, ne znam šta mi sad bi… Zašto da se priča o slanju u rezervnu opciju, kad meč na Stadionu svetlosti nije ni počeo? Pogrešio sam, izvinjavam se - u svom stilu kazao je Jokanović.

Foto: Tanjug/AP

Slaviša Jokanović

Jokanović se potom osvrnuo na njegov odnos sa selektorom Piksijem.

- Delili smo svlačionicu u državnom timu, družili se i tada i kasnije, po okončanju igračkih karijera, Piksi je navraćao u London, posećivao utakmice, bio uvek uz mene, kao i ja, uostalom, uz njega, gde god se bavio trenerskim poslom. U poslednjih mesec, mesec i po, nismo često u kontaktu, svako je opsednut svojim takmičarskim obavezama, pa ipak, čuli se, ne čuli se, videli se, ne videli se, uvek se razumemo. Kao što on brine o rezultatima Šefilda i, zasigurno, jedva čeka da se ekipa digne u Čempionšipu, kako bismo se ponovo šalili i smejali, tako i moje misli lete ka srpskoj reprezentaciji, našoj reprezentaciji. A, što se njegovog stava tiče… Imao ga je u sezonama kada je žario i palio terenima širom Evrope, ima ga i u trenerskim, selektorskim vodama, onako, rekao bih, pozitivno arogantan. Lider, vođa, za tren oka te osvoji, okupira, znalac, rođeni pobednik - poručio je strateg Šefilda.

Trener Šefilda i iskusni znalac da tim iz Čempionšipa uvede u Premijer ligu, Ističe u se u meč  mora ući samouvereno pre svega.

- Na njih smo računali od trenutka kada je startovala trka, verovali da ćemo da dođemo do šanse u poslednjoj utakmici, otud ono što je dosad urađeno zaslužuje pohvale. Stalno se naglašava da rezultat sve pokriva, ne zaboravimo, takođe, da je Srbija imala i igru na tom putešestviju. Plus preko potrebni ambijent. Ohrabrujuće. Gde ćete većeg podsticaja za ono što sledi? Idemo da pobedimo Portugal - zaključio je Jokanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading