NEMANJA MATIĆ ISKRENO O SVEMU: Kad izađem pred Old Traford, setim se Vrela!

Autor:

Sport

12.11.2021

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemanja Matić pričao je otvoreno o sebi u razgovoru sa navijačima Mančester junajteda.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nemanja Matić iskreno govorio o svemu

On je iskreno odgovarao na njihova pitanja koja su se ticala i fudbalskih i privatnih stvari.

Matić je u Junajtedu od 2017. godine, a ima ugovor do kraja sledeće sezone.


Zašto nosi broj 31?

- To je poseban broj jer je moj sin izabrao ovaj broj. Sećam se kada sam bio u parku i igrao se sa njim i dobili smo sva tri broja i morao sam da izaberem jedan za svoju majicu. Pitao sam ga koji bi ti voleo, a on je odabrao 31 pa je zato poseban - odgovorio je Matić.

Matić je davao sjajne golove u karijeri, kakav "stil" najviše voli?

- Da budem iskren, nisam postigao toliko golova u karijeri, ali sam postigao možda deset prelepih golova. Imao sam jedan udarac 'makazicama' za reprezentaciju Srbije protiv Portugala. Postigao sam jedan u polufinalu FA kupa na Vembliju za Čelsi sa velike udaljenosti. Mislim da je protiv Kristal Palas, u poslednjem trenutku, takvi golovi ono o čemu uvek sanjate.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nemanja Matić iskreno govorio o svemu

 

Koji gol nikad neće zaboraviti?

- Ima ih dosta. Protiv Palasa u poslednjem minutu, polufinale FA kupa protiv Totenhema i u Benfiki protiv Porta, najveći portugalski derbi, ta tri gola.

Šta je po njegovom mišljenju najvažnija karakteristika odbrambenog veznog igrača?

- Mislim da je to koncentracija. Uvek se morate pozicionirati u pravom prostoru, u savršenom trenutku i sa situacijom se treba pozabaviti. Naravno, potreban vam je i kvalitet da biste dobro pročitali igru.

Ko je najteži igrač sa kojim se ikada suočio?

- Verovatno Jaja Ture, kada je igrao u Mančester sitiju. U najboljim godinama, bio je veoma dobar igrač – verovatno jedan od najboljih igrača u Premijer ligi i jedan od najboljih veznih igrača na svetu u to vreme. Tako da sam zaista uživao igrati protiv njega. Uvek mi je zadavao probleme i uvek si morao da budeš najbolji protiv njega i od njega.

Matić je u razgovoru sa navijačima otkrio da je kao mali bio odličan napadač.

- Igrao sam iza napadača tako da sam bio broj 10. Bio sam mali, manji nego sada. Mnogo manji! Imao sam odličnu tehniku i davao sam mnogo golova i dobijao mnogo asistencija.

Pre dolaska u Junajted je, očekivano, pričao sa Nemanjom Vidićem.

- Da, naravno. Razgovarao sam sa njim i uvek mi je davao dobre savete o klubu. On je velika legenda kao što znate. Razgovarao sam sa njim pre nekoliko meseci i uvek je pozitivan. Uvek nas podržava i džentlmen je. Srećan sam što sam dobar prijatelj sa njim.

Republika

Foto: Starsport

Nemanja Matić iskreno govorio o svemu

 

Matiću je osim fudbala u prvom planu i porodica.

- Da budem iskren, mislim da nikada nije izašao kada je igrao ovde. Fokusirao se na svoju igru. Kao i ja, on ima troje dece i, van fudbala, još uvek imate veliki posao sa odvođenjem dece u školu, treningom itd, tako da nema mnogo vremena za izlazak.
 

Otkrio je i ko mu je bio fudbalski uzor u detinjstvu.

- Moj omiljeni igrač kada sam bio klinac bio je Zinedin Zidan. Kada sam bio klinac, igrao sam na sličnoj poziciji kao on, tako da mi je bio idol. Mislim da je, po mom mišljenju, jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala. Moj otac je bio fudbaler i, da, gledao sam ga dok je igrao. Za mene, želeo sam da budem kao moj otac, očigledno. I dalje misli da je bio bolji od mene, ali to je druga priča!

Ko je najbolji dribler u Junajtedu?

- Najbolji dribler sa loptom definitivno nisam ja. Ne moram to da radim jer mi pozicija ne dozvoljava mnogo da driblam. Rekao bih verovatno naši napadači – Mejson Grinvud i Markus Rašford. Da, možda ova dva igrača.

Matićev sin takođe trenira fudbal.

- Ponekad ga gledam. Ne volim da vršim preveliki pritisak na njega, ali ga posmatram. Volim da gledam ako vidim da uživa u igri. Ako uživa, srećan sam. Ako vidim da ne uživa u tome, odvešću ga u drugi sport i (može da radi) nešto drugo.

Kako uspeva da ostanete pribrani i "hladni na lopti" pod pritiskom?

- Tako igram. Mislim da je to moj kvalitet. Mogu da ostanem miran da pomognem timu ponekad kada vidim da smo u maloj panici ili ponekad timu treba stabilnost. Mislim da je to deo mog stila igre.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nemanja Matić iskreno govorio o svemu

 

Matić nema posebnu rutinu pre utakmice.

- Samo dođem u svlačionicu. Samo radim normalne stvari, čekam zagrevanje. Nemam ništa posebno. Vidim da neki igrači imaju sujeverja i imaju neke različite stvari. Ali ja to nikada nemam, samo normalno, sedim i čekam u svlačionici.

Koju slavnu ličnost bi najviše voleo da upoznate?

- Nisam razmišljao o tome, ali ne znam. Da budem iskren, možda Džeki Čen, ako je moguće. Volim da gledam njegove filmove.

Šta ga inspiriše da pruži sve od sebe na terenu?

- Svaki put kada izađem na teren, uvek se setim odakle sam krenuo. Kada vidim Old Traford, to mi daje malo više motivacije da igram jer mislim da ljudi dolaze iz, recimo, siromašnih sela kao što sam ja, to nam daje više snage da pokažemo sve što možemo. Tako da, svaki put kada izađem na teren, setim se svog sela.

Matić planira da nakon igračke karijere ostane u fudbalu kao trener.

- Da, takav je plan. Počeo sam sa svojim trenerskim licencama, ali još ne razmišljam o tome. Sada se fokusiram na svoj posao u fudbalu. Mislim da imam još četiri ili pet sezona da igram. Posle toga, videćemo, ali trenutno se fokusiram samo na igranje fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading