NIKO NIKAD KAO LIVERPUL: Ovo Srbija nije doživela! (FOTO)

Autor:

Sport

11.11.2021

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija danas obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu, a gest engleskog fudbalskog kluba ostao je presedan do današnjeg dana

Republika

Foto: Tanjug/AP

Gospodski klub

Danas se u Srbiji obeležava veliki državni praznik, Dan primirja u Prvom svetskom ratu, trenutak koji je označio kraj krvavog sukoba, do tada neviđenog.

Zemlja koja je u tom trenutku izgubila preko 1.200.000 stanovnika, faktički svaku drugu mušku glavu, odnosno neverovatnu trećinu ukupnog stanovništva, izborila je krvavo plaćenu slobodu.

Zbog skupo plaćene pobede, ali i strašne sudbine naroda koji se poput feniksa digao iz pepela i nastavio da živi i dalje uprkos gubitcima, cvet posebne izdžljivosti, Natalijina ramonda je postala simbol srpskog stradanja u Velikom ratu.

Upravo taj cvet, nosili su fudbaleri Liverpula u Beogradu pre tri godine, na gostovanju Crvenoj zvezdi, iskazujući do tada neverovatnu čast i poštovanje srpskom narodu.



Čak je i strateg Liverpula, Jirgen Klop u čast Srbije nosio cvet tako snažne poruke.

Gest koji do tada, ali ni do sada, nije ponovio niti jedan fudbalski klub!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading