SRBIJA SAMO JEDNO NE SME SEBI DA DOZVOLI: "Orlovi" igraju protiv TRADICIJE i moćnih Portugalaca! (VIDEO)

Autor:

Sport

10.11.2021

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije će morati da savladaju Portugal u Lisabonu (ako bivši prvak Evrope slavi u Dablinu) ukoliko žele direktan plasman na Svetsko prvenstvo koje će se odigrati 2022. u Kataru, a to bi im ujedno bila i prva pobeda u istoriji protiv ove fudbalske velesile. Srbija se od osamostaljenja sastala sedam puta sa Portugalcima i uspela da izbori četiri remija, dok je tri puta poražena.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa meča Srbija - Portugal

Srbija ima priliku da odigra protiv tradicije i konačno pobedi Portugalce, i to na njihovom terenu, u nedelju od 20.45 na stadionu "La Luž", ali ono što ne sme sebi da dozvoli je gol u ranoj fazi meča.

Ove dve selekcije su dva puta odmerile snage 2007. godine u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a oba susreta su završena identičnim rezultatom 1:1.

Srbiju je predvodio stranac Havijer Klemente, dok je na protivničkoj klupi sedeo Luis Felipe Skolari.

Portugalci su u prvom okršaju dve selekcije otvorili meč već u 5. minutu kada je Tijago matirao Vladimira Stojkovića. Uspela je Srbija da izjednači na stadionu "Rajko Mitić" posle kornera kada je bio precizan Boško Janković.

Sličan scenario je viđen u revanšu kada je domaćin poveo golom Sabrose u ranoj fazi meča, da bi Branislav Ivanović doneo izjednačenje našoj selekciji. Pomenutu utakmicu obeležio je i incident između brazilskog stručnjaka i Ivice Dragutinovića, o čemu više možete pročitati OVDE.

Srbija drugi put zaredom nije obezbedila plasman na evropsku smotru, pošto je u grupi završila kao treća iza Poljaka i Portugalaca.

Novi dvomeč ove dve evropske reprezentacije smo gledali u kvalifikacijama za EURO 2016.

Portugalci su slavili na stadionu Benfike 2:1 i tako zabeležili prvu pobedu protiv reprezentacije. Srbiju je sa klupe predvodio Radovan Ćurčić, dok je Fernando Santoš već preuzeo Portugalce.

Vladimira Stojkovića je ovog puta savadao Karvaljo, da bi Matić postigao spektakularan gol za izjednačnje, međutim Koentrao donosi veliku pobedu Portugacima posle zbrke u šesnaestercu.

Potugalci su potom zabeležili i prvu pobedu u gostima, i to po oprobanom receptu, golom u ranoj fazi meča. Nani je postigao gol već u 5. minutu meča, da bi Tošić pogodio za 1:1. Mutinjo je presudio "orlovima" i doneo novi trijumf Santoševoj ekipi.

Srbija ponovo nije uspela da se plasira na veliko takmičenje, u grupi je uspela da ostvari samo četiri boda.

Nove kvalifikcije za Evropsko prvenstvo 2020 i ponovo neuspeh Srbije, ovog puta pod vođstvom Mladena Krstajića.

Srbija je povela na "La Lužu" u fanoj fazi meča kada je Rui Patrisio srušio Darka Lazovića, sudija je pokazao na belu tačku, a Dušan Tadić je bio neumoljiv. Međutim, Pereira raspršuje snove naših reprezentativaca u finišu prvog poluvremena sa evrogolom sa 20ak metara, dok je meč ranije završio Kristijano Ronaldo zbog povrede.

Naredni meč je odigran u septembru 2019. godine kada je Srbiju predvodio Ljubiša Tumbaković, a ovo je ujedno bio najefikasniji meč Srbije i Portugala pošto je palo šest golova, ali nažalost slavili su tada aktuelni šampioni Evrope.

Goleadu je započeo Karvaljo u 42. minutu, Gedeš je povećao na 2:0, da bi Milenković smanjio zaostatak Srbije. Kristijano Ronaldo postiže prvi gol protiv Srbije u 80. minutu, ali  Mitrović je dao novu nadu navijačima Srbije. Međutim, Bernando Silva po 4. put matira srpskog golmana i postavlja konačan rezultat. Srbija je kvalifikacije završila kao treća, a potom je u baražu Lige nacija doživela totalni potop kada je doživela poraz od Škotske za još jedan neuspeli pokušaj plasmana na EP.

Najsvežije i najburnije sećanje je na meč koji je odigran u martu u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2020. kada je Srbija izvukla remi 2:2 na stadionu "Rajko Mitić". Kristijano Ronaldo je bacio kapitensku traku i napustio teren pre zadnjeg sudijskog zvižduka nezadovoljan zbog poništenog gola.

Stefan Mitrović je izbacio loptu sa gol linije u 90. minutu i tako sačuvao rezultat i šanse za direktan plasman na SP u Katar.

Strelac oba gola za Portugal je bio Diogo Žota, da bi Mitrović i Kostić doneli zlata vredno izjednačenje.

Srbija ima tradiciju protiv sebe, ali ima i velike ambicije, kao i šansu da po prvi put baci na kolena Portugalce u meču koju bi definitivno najavio novu eru srpskog fudbala na čelu sa Draganom Stojkovićem Piksijem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading