ZAKUVALO SE: Legende Partizana i Crvene zvezde u KLINČU, ne slažu se oko JEDNOG!

Autor:

Sport

09.11.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovo se zakuvalo u trci za titulu! Možda i najbolji opis za trenutno stanje na tabeli Superlige Srbije posle 16 odigranih kola, a najzaslužniji za to je novosadski Proleter. Klub sa Slane bare izvukao je bod (0:0) protiv Partizana na stadionu u Humskoj i tako vratio aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu u igru jer sada ima šest bodova manje od večitog rivala uz utakmicu manje.

Republika

Foto: Starsport

Duel Kataija i Zdjelara na prethodnom večitom derbiju

Do kraja prvog dela sezone, odnosno zimske pauze, ostalo je pet kola, crveno-bele očekuju tri gostovanja, dok će crno-beli u istom periodu samo jednom napustiti Beograd (opširnije u tabelama).

POTCENJIVANJE RIVALA

O tome kako misle da će se završiti sezona u srpskom fudbalu za Srpski telegraf analizirali su asovi večitih rivala Dragan Mićić, nekadašnji napadač Crvene zvezde, i Albert Nađ, bivši defanzivni vezista Partizana.

- Ubeđen sam, u stvari, siguran sam da Zvezda može da bude prva. Ima odlične igrače, ali ima veći kvalitet. Bio je malo period zamora u Zvezdi, ali siguran sam da će biti još nekih utakmica kao Radnik, uslovno malih. Mislim da će te male utakmice odlučiti osvajača jer na njima prvenstveno dođe do opuštanja, potceni se protivnik. Ipak, ponavljam, smatram da će Zvezda na kraju doći do pete uzastopne titule - rekao je Ćićmi, aktuelni trener Loznice.

I DALJE PREDNOST

Logično, njegovo mišljenje ne deli sadašnji šef struke Teleoptika, uz poruku da večiti derbi neće odlučiti novog ili starog prvaka države.

- Biće neizvesno do kraja, ali mislim da će prevagnuti na drugu stranu Topčiderskog brda, odnosno moju crno-belu. Ne brine me remi s Proleterom, Sale Stanojević je rekao da ne mogu sve utakmice da se pobede, matematički je to nemoguće. To nam je, što nam je, i dalje imamo prednost. Zvezda ima i tu zaostalu utakmicu, treba i ona da pobedi, u principu, teška situacija za oba kluba. Derbi neće odlučiti šampiona - zaključio je Nađ.

Zanimljiv je i pogled na kvote bukmejkera, gde je Crvena zvezda zbog rezultata u komšiluku sada favorit s kvotom 1,75, dok je kvota na Partizan nešto veća - 1,95.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading