NEMA KRIZE U REALU, 100 miliona spremno za pojačanje!

Autor:

Sport

08.11.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Real Madrid uspešno bije bitku i na finansijskom polju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sve je u najboljem redu

Pandemija koronavirusa ozibljno je naudila mnogim fudbalskim klubovima, a izuzetak nije ni Real Madrid.

"Kraljevići" su zbog toga morali da prištede kada su u pitanju basnoslovne sume novca za transfere, mada mora se priznati da nisu bili previše izdašni od kupovine Edena Azara leta 2019. godine.

Sada im se to vraća na najbolji mogući način, finansijski izveštaji navode da će Real ponovo imati obrt novca veći od 800 miliona evra u jednoj sezoni, što je bilo uobičajeno u sezonama pre pandemije.

Tome su doprineli ne samo zdravo poslovanje kluba, već i otvaranje renoviranog stadiona Santijago Bernabeu, kao i marketinški prihodi vezani za samu utakmicu uz standardnu kupovinu karata.

To ostavlja prostor od čitavih 100 miliona evra za transfere, 401 milion evra za plate, kao i 177 miliona na ime amortizacije.

Sve je spremno za nove Galaktikose, dolazak Kilijana Mbapea za nula evra obeštećenja bi dodatno povećalo finansijsku moć Reala koji se  sasvim sigurno, ne bi zaustavio na Francuzu...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading