OVO JE BOLESNO! Piksi na UDARU pred istorijski meč, TRESE se Srbija!

Autor:

Sport

07.11.2021

05:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije preporodila se pod selektorskim vođstvom legendarnog Dragana Stojkovića i jedna pobeda je deli od plasmana na Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru, ali i dalje postoje problemi. Čuveni Piksi juče je objavio spisak koji se sastoji od proverenih snaga uz samo jednog debitanta u vidu Vanje Milinkovića Savića, golmana Torina, pred najvažniju utakmicu protiv Portugala 14. novembra u Lisabonu.

Republika

Foto: Starsport

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi

Selektor je iskoristio priliku i poslao jasnu poruku pojedinim funkcionerima u srpskom fudbalu koji i dalje podmeću klipove u točkove njemu, reprezentaciji i savezu.

- Da li mislim da ima ljudi koji podmeću klipove u točkove reprezentaciji? Ne da mislim da ima, nego smatram da je to evidentno! Nije uspeh uvek prihvaćen, ima svoju cenu. Mi nemamo dve države, ali ako neko ne voli da Srbija napreduje, tom treba lekarska pomoć. Nisam se potresao uopšte, kada su usledile prozivke, već u 11 sati uveče bio sam u krevetu i zaspao kao beba. Moja jedina obaveza jeste da naučim i posavetujem igrače kako da sa stadiona izađu propraćeni aplauzom, bez obzira na rezultat - emotivno je poručio Stojković.

POSLEDNJI ATOM

Rođeni Nišlija poručio je da nacija ne treba da brine i da će njegovi izabranici za sedam dana napasti na Lužu iz svih snaga da bi se obezbedio put u Katar.

- Moram da idem u Katar! U Portugalu ćemo odigrati moderan i hrabar fudbal, daćemo poslednji atom snagom. Pucaćemo iz svih oružja, svaki Srbin će biti ponosan na reprezentaciju i ispratiće je aplauzom. Cilj je da se ode na Svetsko prvenstvo, taj zadatak sam sebi postavio. Lično, mene ne interesuje samo plasman, već mnogo veći uspesi. Svaki pozvani fudbaler je izuzetno motivisan, žive za meč u Lisabonu. To će biti prilika da udare pečat od marta, ovo je momenat istine. Ukoliko ne odemo na Mundijal, to nije tragedija jer toga nema u sportu - rekao je Piksi.

Tadić nek pazi, stativa je uvek tu

Dragan Stojković dotakao se situacije u kojoj se našao kapiten Dušan Tadić kada je udario međunožjem u stativu posle izjednačujućeg gola za Ajaks u pobedi nad Borusijom u Dortmundu (3:1) u četvrtom kolu grupne faze Lige šampiona.

- Ja se ne čujem s igračima, nema potrebe da se zovemo međusobno. Ni s Tadićem se nisam čuo, meni je najvažnije da su on i ostali živi i zdravi na terenu. Sledeći put mora da se pazi sa stativom, ona će uvek biti tamo - zaključio je selektor.

SPISAK REPREZENTACIJE

Golmani: Marko Dmitrović, Predrag Rajković, Mile Svilar, Vanja Milinković Savić

Odbrana: Strahinja Pavlović, Miloš Veljković, Stefan Mitrović, Uroš Spajić, Matija Nastasić, Nikola Milenković

Vezni: Darko Lazović, Nemanja Radonjić, Filip Kostić, Mihailo Ristić, Filip Mladenović, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović, Uroš Račić, Saša Lukić, Marko Grujić, Filip Đuričić, Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić, Andrija Živković

Napad: Aleksandar Mitrović, Luka Jović, Dušan Vlahović

A GRUPA

11. NOVEMBAR

Azerbejdžan - Luksemburg 18.00

R. Irska - Portugal 20.45

14. NOVEMBAR

Portugal - Srbija 20.45

Luksemburg - R. Irska 20.45

1. Srbija 7 5 2  16:9 17

2. Portugal 6 5 1 9 16:4 16

3. Luksemburg 6 2  4 5:14 6

4. R. Irska 6 1 2 3 8:8 5

5. Azerbejdžan 7  1 6 4:15 1

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading