POSTAVLJENI REFLEKTORI: Grafičar dobija stadion po evropskim standardima!

Autor:

Sport

05.11.2021

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sezoni u kojoj RFK Grafičar proslavlja redak jubilej, 100-godišnjicu kluba, fudbalski stadion na Topčiderskoj zvezdi polako poprima obrise zdanja u skladu sa evropskim standardima.

Republika

Foto: RFK Grafičar

Stadion Grafičara u rekontrukciji

Korak ka unapređenju sportske infrastrukture u ovom delu Senjaka je i postavljanje reflektora koje je izvedeno protekle sedmice, čime se Grafičar pridružio klubovima u Srbiji koji mogu da se pohvale uslovima i za noćno odigravanje utakmica i održavanje treninga.

Time će sve selekcije kluba, počev od škole fudbala i velikog broja osnovaca koji treniraju u klubu, preko kadeta i juniora, sve do prvog tima koji se takmiči u Prvoj ligi Srbije dobiti kvalitetnije uslove za bavljenje fudbalom.

- Zadovoljni smo činjenicom da smo uspeli da organizujemo postavljanje reflektore na stadionu koji se nalazi na Topčiderskoj zvezdi još od 1957. godine. Ovom zdanju u koje se decenijama nije ulagalo bilo je neophodno renoviranje, pogotovo u vremenu u kom se fudbal izuzetno modernizovao i zahteva konstantna unapređenja na infrastrukturi i uvođenju modernih tehnologija. Najviše nas raduje što će deca u našem klubu uskoro moći da treniraju i igraju utakmice u mnogo kvalitetnijim uslovima nego pre- rekao je Slobodan Govedarica predsednik RFK Grafičar.

Klub koji je osnovan davne 1922. godine opredelio se za najsavremeniji tip reflektora, koji se sastoji od ukupno 120 modula, od kojih svaki sadrži po 12 "blokova" sa po 32 LED sijalice. Snaga osvetljenja po jednom modulu iznosi 1430W, zahvaljujući čemu će distribucija svetla biti u potpunosti iskorišćena. Ujedno, korišćenjem LED tehnologije doći će do značajnog smanjenja potrošnje električne energije, a time i očuvanja životne sredine. Stubovi su visoki 35 metara, a izrađeni su tako da mogu da podnesu sve vremenske uslove na području Beograda, uključujući olujne vetrove i druge nepogode.

Unapređenja u infrastrukturu su deo napora Grafičara da se stvori klub u kom će igrači moći da se pravilno razvijaju i grade svoj put ka najvećoj sceni. U skladu sa tim, nedavno su se najmlađi prvotimci "ljubičastih" uselili u sobe u sklopu stadionskog kompleksa. U tom prostoru moći će da borave tokom sedmice, ali i da se posvete školskim obavezama u pauzi između treninga. Postojeća tribina je u završnoj fazi rekonstrukcije, a na proleće se očekuje i postavljanje najsavremenije travnate podloge.

Definitivno, na Senjaku prave dugoročne planove za budućnost, što dokazuje da Grafičar trenutno predstavlja jednu od najboljih i najzdravijih sredina za razvoj mladih i talentovanih igrača. Istovremeno, klub sa Senjaka pored investiranja u mlade fudbalere ulagaće mnogo u stvaranje sportskih radnika što bi na koncu trebalo da rezultira osnivamkem fudbalske Akademije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading