CRVENU ZVEZDU OČEKUJE DRAKONSKA KAZNA: UEFA razmatra nekoliko SANKCIJA!

Autor:

Sport

06.11.2021

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Mitjilanda na Marakani s minimalnih 1:0, ali bi poraz od Danaca uskoro mogao da padne u vodu jer crveno-bele čeka drakonska kazna od UEFA zbog novog divljanja navijača.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Crvena zvezda - Midtjiland

Nekadašnji evropski i svetski šampion već godinu dana nalazi se pod uslovnom kaznom zbog vređanja Zlatana Ibrahimovića na meču s Milanom, a kako je ona i dalje na snazi, delije su učinile medveđu uslugu svom klubu. Kada govorimo o stepenu kazne, ona će sigurno biti novčana i prvak Srbije moraće da plati preko 100.000 franaka, ali pravi problem trebalo bi da usledi oko sankcija za stadion.

LAKŠI SCENARIO

U najboljem mogućem scenariju, iz Niona bi mogla da dođe vest da su crveno-beli kažnjeni s jednom ili dve utakmice igranja pred praznim tribinama, ali ta sankcija lako može da ode na četiri do pet mečeva. Sigurno da bi ubedljivo najteža kazna bila izbacivanje iz tekuće sezone u evropskim takmičenjima ili u narednoj sezoni ili sezonama. Primera radi, austrijski Šturm je pre tri sezone kažnjen s dva duela pred praznim stadionom i dve godine uslovno jer su navijači tog kluba pogodili pomoćnog sudiju flašom u glavu na susretu sa AEK iz Larnake.

UDAR SA SEVERA

Republika

Foto: Starsport

Milan Borjan smirivao navijače

Podsetimo, na kraju utakmice sa severne tribine počelo je bombardovanje raznim predmetima ka sudijskoj trojci iz Mađarske, koja je krenula ka ulasku u tunel, a prema dostupnim informacija, u pravcu arbitara letelo je čak i kamenje. Jedan kamen na kraju završio je i na glavi nesrećnog Federika Panonćinija, kondicionog trenera tima iz Ljutice Bogdana. To nije sve, prema nezvaničnim informacijama, pogođen je i pomoćni sudija Peter Kobor. Takođe, delegat Rudolf Manerts iz Belgije upisao je i niz propusta, kao što su ulazak lica bez akreditacije u medija-centar i ometanja rada TV ekipa u kabinama.

Zvezda može da bude i prva, ali i poslednja

Dve utakmice ostale su fudbalerima Crvene zvezde do kraja F grupe u Ligi Evrope i trenutno drže drugo mesto na tabeli sa sedam bodova. Na prvoj poziciji je Braga s devet, dok je Mitjiland treći s pet, a Ludogorec zadnji s jednim bodom. Ukoliko crveno-beli žele s prve pozicije dalje, moraju da pobede i Ludogorec na domaćem terenu, kao i Bragu u gostima.

U najviše mogućih varijanta, šampion Srbije je drugi na tabeli, ali bi u tom slučaju za osminu finala morao da se izbori preko trećeplasiranih u Ligi šampiona. Zvezda može da bude treća i ode u Ligu konferencija ako Danci do kraja skupe dva boda više, a Braga i Ludogorec se "isključe" iz te trke. Četa Dejana Stankovića bi u najgorem slučaju bila poslednja ako ne osvoji više ni bod, a Ludogorec pobedi u Beogradu s najmanje 2:0 i Mitjiland savlada Bragu na gostovanju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading