BAKLJE, NOŽEVI I PUCNJI: Ovu su NAJKRVAVIJI obračuni navijača na Marakani (VIDEO)

Autor:

Sport

05.11.2021

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošle noći imali smo priliku da ponovo vidimo nemile scene sa najvećeg srpskog stadiona - "Rajko Mitić", kada su navijači Crvene zvezde, nezadovljni suđenjem ka protivničkim igračima i arbitrima bacali oštre predmete i kamenice. Najviše je stradao kondicioni trener crveno-belih Federiko Panonćini koji je dobio frakturu lobanje i odmah potom prebačen u bolnicu.

Republika

Foto: Starsport

Detalj krvavog obračuna sa policajcem na severu

Na svu sreću, ovaj incident nije eskalirao, jer su navijače sa severa smirivali i kapiten Crvene zvede Milan Borjan ali i ostali članovi tima, kao i pripadnici žandarmerije.

Ovo nije prvi put da ovakve slike dolaze sa beogradske "Markane" koja je i ranijih godina bila poprište krvavih obračuna navijača zbog kojih su najviše stradala kasa kluba iz Ljutice Bogdana. 

Najmračniji (124) "večiti derbi"

Dvadesetičetvrtog aprila, sada već daleke 2005. godine na "Marakani" je odigran jedan od mračnijih derbija kada su u pitanju navijački sukobi.

Duel je na terenu protekao bez problema između igrača Crvene zvezde i Partizana, utakmica je okončana rezultatom 1:1, ali na tribinama je sve bilo potpuno drugačije.

Došlo je do velike tuče na istočnoj tribini tokom duela večitih, a sve se nastavilo na ulicama Beograda - epilog je čak 87 uhapšenih navijača, 19 povređenih građana i 18 policajaca.

U neredima je učestvovalo čak 24 maloletnika, uništeno je 11 vozila, od toga 10 u vlasništvu MUP-a.

Tada su, neredi na "Marakani" počeli su u drugom poluvremenu utakmice, kada je jedan navijač crno-belih sa istočne tribine ukrao navijački transparent i počeo da trči atletskom stazom.

To je bio povod Zvezdinim navijačima da preskoče ogradu i sa severne tribine pređu na istočnu, gde su se sukobili s "grobarima".

Sukobljene grupe huligana gađale su se stolicama i bakljama, što je potrajalo dok Žandarmerija nije ušla na tribinu i razdvojila navijače.

Sukob koji je umalo odložio derbi

 

Praznik srpskog fudbala, 148. večiti okrašaj između Crvene zvezde i Partizana oskrnavljen je žestokim sukobima na tribinima zbog kojih je početak meča na stadionu "Rajko Mitić" kasni više od 40 minuta.

Podsetimo se, sve je započelo kada su huligani Partizana sa južne tribine preskočili ogradu na istočnoj tribini.

Usledio je identičan odgovor huligana sa severne tribine na kojoj su kasnije viđeni i najžešći sukobi.

Pripadnicima Žandarmerije dugo je trebalo da smire podivljale navijače Crvene zvezde, a nereda je bilo i van stadiona.

Tom prilikom je sudija Milorad Mažić fudbalere oba tima poslao nazad u svlačionicu, ali su posle 42 minuta obe ekipe izašle na teren, pa je utakmica konačno počela. 

Žandarm na severu spasavao goli život

Jedini derbi koji je odigran bez prisustva navijača dogodio se krajem 2007. godine, a krivac za to je bio navijač Crvene zvezde Uroš Mišić.

Član jedne navijačke grupe Delija je napravio incident, na utakmici koja je prethodila Večitom derbiju, koji će zauvek ostati upamćen u istoriju srpskog fudbala.

Tada je Crvena zvezda na Marakani dočekala Hajduk, a meč su obeležile nemile scene koje su obišle svet.

Mišić je tada napao policajca u civilu na severnoj tirbini i naneno mu teške telesne povrede. 

Žandarm je tada bio primoran i da upotrebi vatreno oružje kako bi nekako sa "Marakane" izvukao živu glavu. 

Foto: Starsport

 

Pomenuti Mišić je kasnije osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 10 godina zatvora, a izašao je napolje nakon pet odsluženih godina.

Posle je postao jedan od viđenijih ljudi na Severu, čak se nekoliko puta našao i u ulozi vođe navijača.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading