PARTIZAN MORA NA SVE ILI NIŠTA! Evo koliko deli crno-bele od evropskog proleća (KALKULACIJE)

Autor:

Sport

05.11.2021

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana su sinoćnim remijem u Belgiji protiv Genta, upisao sedmi bod u grupnoj fazi takmičenja Lige konferencija. Upravo pomenuti remi ali i prethodni poraz od iste ekipe dodatno je zakomplikovao put crno-belih ka evropskom proleću.

Republika

Foto: Starsport

FK Partizan

Posle dve pobede na startu, Partizan je u naredna dva kola osvojio samo bod. Ipak, na ruku crno-belih ide i dvostruki remi ekipa Anortizisa i Flore koji su ostali na dnu tabele, te sa po 2 osvojena boda ne mogu ugroziti srpskog predstavnika. 

Uprkos svemu, crno-beli su nadomak evropskom proleću jer mogu da "overe" plasman u narednu rundu već u sledećem kolu, koje je na programu 25. novembra.

Crno-beli tada gostuju u Estoniji gde je protivnik Flore a osvajanje tri boda znači i plasman u nokaut fazu, bez obzira na ostale rezultate.

Remi bi bio dovoljan samo ukoliko Anortozis ne pobedi na svom terenu Gent.

Ne treba posebno isticati da je lider Superlige Srbije apsolutni favorit protiv estonske ekipe koju je ranije na svom stadionu pobedio sa 2:0.

Plasman u nokaut fazu, odnosno u meču šesnaestine finala znači da će naredni protivnik trećeplasirani tim iz Lige Evope. 

Bilo kako bilo, ne treba izostaviti i mogućnost da crno-beli mogu biti i pobednici Grupe B te na taj način direktno odu u osminu finala.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Situacija je sledaća, vodeći Gent ima tri boda više i samo mu je još jedna pobeda dovoljna da bude i zvanični pobednik grupe.

Ukoliko dve ekipe na kraju budu imale isti broj bodova o poziciji odlučuje međusobni skor, a tu je belgijska ekipa bolja.

Gent do kraja gostuje na Kipru, a potom dočekuje Floru. Jasno je da je belgijska ekipa favorit u oba meča i teško je očekivati da napravi dva kiksa.

Ukoliko situacija ostane ovakva kakva je, i "Parni valjak" bude igrao baraž za osminu finala, prvi meč bi se odigra 17. februara, neposredno pred meč sa Radničkim iz Kragujevca u Humskoj, dok bi revanš planiran za 24. februar, u sedmici koja se završava večitim derbijem.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading